Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet nagyon fini pörit...

Hogy lehet nagyon fini pörit csinálni mivel füszerezzem?

Figyelt kérdés
2kg sertés lapockám van
2011. márc. 9. 12:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
a két nagy konzerv paradicsom túlzás még két kiló húshoz is. szerintem, de , hát ahány ház....
2011. márc. 9. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
75%

Neeem sok az, hidd el, pláne nem 2 kilóhoz. 1 kilóhoz szoktam kb. ennyit tenni! :)

Én úgy vagyok pörkölt terén, hogy borsból, pariból, hagymából sosem elég! :)

2011. márc. 9. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 doboszoli ***** válasza:
100%

Nagyon sokféle receptet olvashattunk. A pörkölt olyan mint a lecsó, vagy a halászlé. Százan százegyfélére esküsznek.

Én így csinálom:

Szalonnát kipirítok, a pörcöt kiszedem. A zsírban "félfülre" vágott hagymát pirítok, kissé megsózva, szalmasárgára.Pici vízzel felöntöm, majd újra zsírjára sütöm. Rádobom a kockára vágott bármilyen húst, azonnal megsózom, kevés köménnyel, őrölt borssal fűszerezem.

Szorgalmasan kevergetve pirítom a husit, "pörkölöm". Ha egy kicsit odapirul, nem baj. (a pirulás nem egyenlő a szénné égetéssel)

Amikor zsírjára sült, a tűzről elhúzva beleteszem a piros paprikát, majd kevés vízzel felöntöm. Ekkorra olyan vastag szaftot produkál, hogy a Jóisten lenéz az égből.

Amíg a Jóisten nézelődik, jól megeszem a kisült szalonnákat, és szorgalmasan fogyasztom a fröccsöket.

Fontos, hogy a hús mindig sűrű szaftban főjön, ne vízben.

A főzés utolsó 15 percében megkapja a még szükséges borsot,sót, köményt, fokhagymát. Ezek illó fűszerek, soká főzve nem sokat érnek. Paradicsom, és vörösbor(opció), csak a legvége előtt néhány perccel, mert savasságuknál fogva megkeményítik a husit.

Ha szükséges, még fedő nélkül elfőzök a szaftból, majd a hozzáillő körettel, savanyúsággal tálalom.

A magam részéről semmi "idegen" anyagot, mint kockák, porok, stb. nem használok.

2011. márc. 9. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a rengeteg választ, megcsináltam és isteni fincsi lett.!!!!! FINCSI SZAFTOS:d Ezután így csinálom csak is.!!!!!!!!!
2011. márc. 10. 12:40
 15/17 anonim ***** válasza:
ÉS???????Hogy csináltad?
2011. márc. 10. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 A kérdező kommentje:
Sok hagymával, Zsirral és kevés vizzel lasű tűzőn saját levével...
2011. márc. 10. 14:15
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

gratulálok, a sok hasznos tanácsból végül összeállt a Te saját pörkölted, és , ami a lényeg , finom is lett.

ezentúl lehet, hogy már Te adod tovább a tapasztalataidat.

sok-sok kellemes órát kívánok még a konyhában.

üdv.

2011. márc. 10. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!