Hogy lehet nagyon fini pörit csinálni mivel füszerezzem?
Neeem sok az, hidd el, pláne nem 2 kilóhoz. 1 kilóhoz szoktam kb. ennyit tenni! :)
Én úgy vagyok pörkölt terén, hogy borsból, pariból, hagymából sosem elég! :)
Nagyon sokféle receptet olvashattunk. A pörkölt olyan mint a lecsó, vagy a halászlé. Százan százegyfélére esküsznek.
Én így csinálom:
Szalonnát kipirítok, a pörcöt kiszedem. A zsírban "félfülre" vágott hagymát pirítok, kissé megsózva, szalmasárgára.Pici vízzel felöntöm, majd újra zsírjára sütöm. Rádobom a kockára vágott bármilyen húst, azonnal megsózom, kevés köménnyel, őrölt borssal fűszerezem.
Szorgalmasan kevergetve pirítom a husit, "pörkölöm". Ha egy kicsit odapirul, nem baj. (a pirulás nem egyenlő a szénné égetéssel)
Amikor zsírjára sült, a tűzről elhúzva beleteszem a piros paprikát, majd kevés vízzel felöntöm. Ekkorra olyan vastag szaftot produkál, hogy a Jóisten lenéz az égből.
Amíg a Jóisten nézelődik, jól megeszem a kisült szalonnákat, és szorgalmasan fogyasztom a fröccsöket.
Fontos, hogy a hús mindig sűrű szaftban főjön, ne vízben.
A főzés utolsó 15 percében megkapja a még szükséges borsot,sót, köményt, fokhagymát. Ezek illó fűszerek, soká főzve nem sokat érnek. Paradicsom, és vörösbor(opció), csak a legvége előtt néhány perccel, mert savasságuknál fogva megkeményítik a husit.
Ha szükséges, még fedő nélkül elfőzök a szaftból, majd a hozzáillő körettel, savanyúsággal tálalom.
A magam részéről semmi "idegen" anyagot, mint kockák, porok, stb. nem használok.
gratulálok, a sok hasznos tanácsból végül összeállt a Te saját pörkölted, és , ami a lényeg , finom is lett.
ezentúl lehet, hogy már Te adod tovább a tapasztalataidat.
sok-sok kellemes órát kívánok még a konyhában.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!