Hogy lehet nagyon fini pörit csinálni mivel füszerezzem?
Pörköltalap, jó sok hagymából és paprikával. Dobhatsz bele csíkokra vágott szalonnát is, még fincsibb lesz. Bele a hús, fehéredésig pirítgatod, közben bele sok bors, só, fokhagyma. Én más fűszert nem szoktam beletenni. Felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje, legkisebb lángon főzögeted. Én nem szoktam rá fedőt tenni. Amikor már nagyjából visszapirult zsírjára, öntesz bele kb. 1-2 deci vörösbort. Várod, hogy jó állaga legyen, egy kóstolás, és kész is!
Megjegyzem, hogy a jó pöri kb. 2-3 órán keresztül fő, ne siesd el!
Sok sikert és jó étvágyat! :) Nokedlivel a legjobb! :)
ha mind a két kilót meg akarod csinálni, végy 4 db közepes hagymát. zsíron apróra vágva dinszteld meg, közben sózd egy kicsit, így könnyebben párolódik.
a húst eközben vágd kockákra. tedd a a zsírjára visszasült hagymára, és forgasd át alaposan. megint egy kicsi só és fedő alatt párolni. saját levet fog engedni. ha ez a saját lé elfőne, mindig kicsi vízzel pótolni. ha már kifehéredett a hús, jóféle pirospaprikával szórd meg, és együtt párold tovább. nem árt figyelni, nehogy odakapjon.
ha van egy kis lecsó is mehet bele, vagy egy kanál sűrített paradicsom. én őrölt köményt is teszek bele, de a fűszerezés egyéni is lehet. van aki fokhagymát is tesz bele, ez tényleg ízlés dolga.
a lapocka kb másfél óra alatt kész.
mindig a a hozzáadott vízre figyelj, nehogy fölhigítsd.
jó sűrű szaftjának kell lenni.
üdv.
Első vagyok, kifelejtettem, hogy amikor pirítgatod a húst tégy hozzá két nagy konzerv sűrített paradicsomot, finomabb lesz tőle a szaftja.
MÉg annyi, hogy ne tegyél bele kockát, vegetát és egyéb micsodát, jegyezd meg, hogy csak az használ ilyeneket, aki nem tud fűszerezni. Ez az én elvem. :)
A pörkölt alapba jól jön egy kis apróra vágott (vagy akár szeletbe is) paprika, és ha van paradicsom is.
Ha esetleg zavarna, főzés után kivehető, így nem marad benn a héjuk.
Amúgy: só, vegeta, bors, fűszerpaprika,kömény és egy kis vörös bor
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!