Piskótát hogy kell sütni hőlégkeveréses elektromos sütőben? Milyen elronthatatlan piskótarecepteket ismertek?
Anyósomtól kaptam ezt a receptet, nekem mindig sikerült eddig.
5 tojás
Külön verd fel a fehérjét 5 evőkanál cukorral (mindegy, hogy porcukor, vagy kristály, vagy édesítő).
Ezután kikevered a sárgáját 5 evőkanál cukorral (mint fent...) és 1 csomag sütőporral.
Ezt a sárgájás-maszlingot fakanállal (innentől már ne használj turmixgépet) belekevered a felvert fehérjébe.
Utána belekeversz fakanállal 8 evőkanál (nem púpos) lisztet.
Sütőforma aljára sütőpapír, és kisütöd.
(Liszt helyett használhatsz kávédarálón ledarált zabkorpát is - úgy akkor tök diétás a piskótád. Csak várd meg, hogy jól kihűljön, különben eltörik a zabkorpa miatt.)
Én légkeveréses módban sütöm 160-170 fokon.(5-10 perc előmelegítés után.) Ne nyitogasd az ajtót, mert akkor nem jön fel a piskóta. Ha az üvegen át bekukucskálsz, akkor látod a színén, meg érzed az illatán, hogy jó-e. Kb. 10 perc alatt kész van, azért írom, hogy kb. mert függ a formádtól, amiben sütöd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!