Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Piskótát hogy kell sütni...

Piskótát hogy kell sütni hőlégkeveréses elektromos sütőben? Milyen elronthatatlan piskótarecepteket ismertek?

Figyelt kérdés
2009. febr. 18. 17:02
 1/2 anonim válasza:
100%

Anyósomtól kaptam ezt a receptet, nekem mindig sikerült eddig.


5 tojás

Külön verd fel a fehérjét 5 evőkanál cukorral (mindegy, hogy porcukor, vagy kristály, vagy édesítő).

Ezután kikevered a sárgáját 5 evőkanál cukorral (mint fent...) és 1 csomag sütőporral.

Ezt a sárgájás-maszlingot fakanállal (innentől már ne használj turmixgépet) belekevered a felvert fehérjébe.

Utána belekeversz fakanállal 8 evőkanál (nem púpos) lisztet.

Sütőforma aljára sütőpapír, és kisütöd.

(Liszt helyett használhatsz kávédarálón ledarált zabkorpát is - úgy akkor tök diétás a piskótád. Csak várd meg, hogy jól kihűljön, különben eltörik a zabkorpa miatt.)


Én légkeveréses módban sütöm 160-170 fokon.(5-10 perc előmelegítés után.) Ne nyitogasd az ajtót, mert akkor nem jön fel a piskóta. Ha az üvegen át bekukucskálsz, akkor látod a színén, meg érzed az illatán, hogy jó-e. Kb. 10 perc alatt kész van, azért írom, hogy kb. mert függ a formádtól, amiben sütöd.

2009. febr. 18. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszodat és a szupi receptedet!
2009. febr. 18. 17:57

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!