Ebből így jó gyümölcsleves lesz?
Nagyjából összeállt bennem, hogyan is akarom csinálni, kérlek írjátok meg mi hiányzik, vagy mi nem kell bele!
Almát feldarabolom, felteszem vízbe fahéjjal, szegfűszeggel, meg a meggybefőtt levével főni, majd hozzáteszem e meggyet, esetleg cukrot, ha kell, a végén főzőtejszínnel bekeverem. - és itt a kérdés, jó lesz ha csak tejszínt teszek bele? vagy mással is kell süríteni? nem fog összeállni a tejszín, ha melegen hozzáadom? Sót mennyit tegyek bele?
Köszönöm!





Nagyjából jó lesz.
De egy késhegynyi sót tegyél bele, cukor mindenképpen kell, de hogy mennyi, azt csak úgy tudod, ha megkostolod már langyosra hülve. A tejszin nem megy össze, de nem sürit eléggé. egy doboz (2 dl) tejszinbe keverj egy csalpott evökanál finomlisztet vagy keményitöt (A legegyszerübb, ha egy csavaros üvegbe beletöltöd a tejszint meg a lisztet, és alaposan összerázod), ezt keverés közben beleöntöd és még egyszer felforralod.















A meggybefőttet és az almát egyszerre kell felrakni főni, mert kicsit a befőttnek is kell főni, az alma meg hamar kész. A cukrot is már az elején bele kell tenni.
Én tejföllel (+liszt) szoktam csinálni, de a tejszín + liszt se rossz.
Egy nagyon fontos titka van még a gyüm.levesnek: a citromlé (igazi, nem üveges). Ezt a végén kell belerakni.





Így is jó ahogy írtad, de leírom én hogyan szoktam:
A fahéjat, cukrot, citromot felteszem főni vízben. Nagyon sokáig főzöm, hogy minél intenzívebb legyen az íze, ez másfél, két óra. Felteszem a gyümölcsöt is főni a meggylében, ezt kb. fél óráig főzöm. Amikor már elég tömény a fűszerkivonat, akkor összeöntöm a kettőt. Habtejszínnel (nem kell kőkemény habbá verni, csak egy kicsit kell fellazítani) szoktam sűríteni, vagy tejjel. (Ha rákészülök, akkor veszek habtejszínt, ha csak úgy főzök gyümilevest, akkor tejjel csinálom, az mindig van itthon).
Nekem azért nem szokta összekapni a tejterméket, mert hőkiegyenlítéssel teszem hozzá. Ez annyit tesz, hogy egy másik edénybe teszem a tejterméket és ahhoz kevergetem szépen hozzá a forró levest, majd ha már szinte egyformán meleg mindkettő, akkor összeöntöm. Mi a gyümölcslevest tejszínhabbal szeretjük enni. Ezt meg lehet oldani a maradék habtejszínből, ezt már kemény habbá kell verni, vagy bolti tejszínhabbal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!