Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ebből így jó gyümölcsleves lesz?

Ebből így jó gyümölcsleves lesz?

Figyelt kérdés

Nagyjából összeállt bennem, hogyan is akarom csinálni, kérlek írjátok meg mi hiányzik, vagy mi nem kell bele!

Almát feldarabolom, felteszem vízbe fahéjjal, szegfűszeggel, meg a meggybefőtt levével főni, majd hozzáteszem e meggyet, esetleg cukrot, ha kell, a végén főzőtejszínnel bekeverem. - és itt a kérdés, jó lesz ha csak tejszínt teszek bele? vagy mással is kell süríteni? nem fog összeállni a tejszín, ha melegen hozzáadom? Sót mennyit tegyek bele?

Köszönöm!


2011. márc. 4. 11:31
 1/8 anonim ***** válasza:

Nagyjából jó lesz.

De egy késhegynyi sót tegyél bele, cukor mindenképpen kell, de hogy mennyi, azt csak úgy tudod, ha megkostolod már langyosra hülve. A tejszin nem megy össze, de nem sürit eléggé. egy doboz (2 dl) tejszinbe keverj egy csalpott evökanál finomlisztet vagy keményitöt (A legegyszerübb, ha egy csavaros üvegbe beletöltöd a tejszint meg a lisztet, és alaposan összerázod), ezt keverés közben beleöntöd és még egyszer felforralod.

2011. márc. 4. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor pici liszttel elkeverem a tejszínt , és nagyjából jó lesz... remélem! :)
2011. márc. 4. 11:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha liszt helyett pudingport teszel bele, sokkal finomabb lesz! :)
2011. márc. 4. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi, megnézem van-e itthon?... abból is csak 1 evőkanállal? vagy az egész zacskót?
2011. márc. 4. 12:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyit főzöl, de szerintem bele mehet egy egész zacskó. De ha keveset főzöl akk csak egy félzacskóval.
2011. márc. 4. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

A meggybefőttet és az almát egyszerre kell felrakni főni, mert kicsit a befőttnek is kell főni, az alma meg hamar kész. A cukrot is már az elején bele kell tenni.

Én tejföllel (+liszt) szoktam csinálni, de a tejszín + liszt se rossz.

Egy nagyon fontos titka van még a gyüm.levesnek: a citromlé (igazi, nem üveges). Ezt a végén kell belerakni.

2011. márc. 4. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Tinker Bell ***** válasza:

Így is jó ahogy írtad, de leírom én hogyan szoktam:


A fahéjat, cukrot, citromot felteszem főni vízben. Nagyon sokáig főzöm, hogy minél intenzívebb legyen az íze, ez másfél, két óra. Felteszem a gyümölcsöt is főni a meggylében, ezt kb. fél óráig főzöm. Amikor már elég tömény a fűszerkivonat, akkor összeöntöm a kettőt. Habtejszínnel (nem kell kőkemény habbá verni, csak egy kicsit kell fellazítani) szoktam sűríteni, vagy tejjel. (Ha rákészülök, akkor veszek habtejszínt, ha csak úgy főzök gyümilevest, akkor tejjel csinálom, az mindig van itthon).


Nekem azért nem szokta összekapni a tejterméket, mert hőkiegyenlítéssel teszem hozzá. Ez annyit tesz, hogy egy másik edénybe teszem a tejterméket és ahhoz kevergetem szépen hozzá a forró levest, majd ha már szinte egyformán meleg mindkettő, akkor összeöntöm. Mi a gyümölcslevest tejszínhabbal szeretjük enni. Ezt meg lehet oldani a maradék habtejszínből, ezt már kemény habbá kell verni, vagy bolti tejszínhabbal.

2011. márc. 4. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, elkészűlt, ízre nagyon finom lett, kicsit az arányokon még lehet javítani, mert lehetne sűrűbb ( igaz , csak főzzés nélküli puding volt itthon, lehet ez is közrejátszott) , de elsőre nagyon büszke vagyok magamra, nemsokára megérkezik a párom, remélem neki is ízleni fog?!
2011. márc. 4. 14:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!