Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olyan gyümölcsleves receptet...

Olyan gyümölcsleves receptet keresek, amit régen a suliban a menzán adtak. Valaki tud segíteni? Érdekelne még a rakott karfiol, rakott kel?

Figyelt kérdés
Menzás szakácsok...Segítsetek!!! Az olyan finom, és egyszerűen nem tudok olyat csinálni. Nem tudom mi volt más benne, mint az enyémben...
2011. aug. 5. 14:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem csak a menzán olyan,hanem az üzemi konyhákon is.Nézd meg hol van éppen gyümölcsleves,és egyél egy menüt!Nekem sem sikerült még soha olyat főznöm mint nekik.
2011. aug. 5. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Én ilyesmit szoktam, szerintem olyan, mint a menzás, de variálni is szoktam, mindenféle gyüminől jó : [link]
2011. aug. 5. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a menzán a pudingra nem költenek. Inkább aludt-tejbe kevés lisztet és azzal habarják be. Ill. gyanítom, hogy üzemin befőttből készítik és annak a levét is belefőzik.


Rakott kel:

A káposzta leveleit (az öreg külső leveleket ne használd) lobogó sós vízben csak annyi időre főzd, hogy a színük elkezdjen üvegesedni. Ne főzd túl. Lapáttal szedd ki, csurogjon le a víztől.

Töltelék:

Darálthúst kevés zsíron (olajon) sóval, borssal párold puhára, amikor kész a már megfőtt és lecsurgatott rizst keverd hozzá.


Zománcos tepsit zsírozd ki, majd vastagon tejfölt rá.

Így rakd bele a káposztalevél nagyobbik felét, elsímítod rajta a tölteléket, majd a káposzta másik felével betakarod. A tetejét is vastagon megkened tejföllel és bedugod a forró sütőbe, míg megpirul.


A rakott karfiol is ugyanígy megy (Személy szerint nekem az nem nagyon "jön be")

Télen hordós apró-káposztából szoktam még csinálni, de ott a káposztát teljesen puhára kell főzni, de a többi ugyanaz.

2011. aug. 5. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!Ettem már menüt, de az mégsem olyan ízű...:(
2011. aug. 9. 12:54
 5/6 bary79 ***** válasza:

MENZÁS ízű gyümölcsleves:


Mi egy őszibarackkonzervből, egy üveg szilvabefőttből, és egy üveg magozott meggybefőttből készítjük.

Mindhármat összeöntöd a levével együtt egy fazékba, rengeteg szegfűszeg (10-15 db), és sok fahéj (lehet őrölt is), 3-4 deci víz, cukor (ízlés szerint) . Ezt felteszed forrni, közben 1 cs vaníliás pudingport elkeversz 3 dl (se több, se kevesebb a kényes arányok végett) HABTEJSZÍNNEL (min 30% zsírtartalom), ha felforrt (nem szabad sokáig forralni, mert a szilva szétfő) besűríted a tejszínnel elkevert pudingporral.

Ennyi.

2011. aug. 13. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 fviktória válasza:
0%
ha jót akarsz magadnak és az embereknek akik megeszik a kajád ne menzakaját csinálj .. azzal csak elbaszod
2011. aug. 25. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!