Olyan gyümölcsleves receptet keresek, amit régen a suliban a menzán adtak. Valaki tud segíteni? Érdekelne még a rakott karfiol, rakott kel?
Szerintem a menzán a pudingra nem költenek. Inkább aludt-tejbe kevés lisztet és azzal habarják be. Ill. gyanítom, hogy üzemin befőttből készítik és annak a levét is belefőzik.
Rakott kel:
A káposzta leveleit (az öreg külső leveleket ne használd) lobogó sós vízben csak annyi időre főzd, hogy a színük elkezdjen üvegesedni. Ne főzd túl. Lapáttal szedd ki, csurogjon le a víztől.
Töltelék:
Darálthúst kevés zsíron (olajon) sóval, borssal párold puhára, amikor kész a már megfőtt és lecsurgatott rizst keverd hozzá.
Zománcos tepsit zsírozd ki, majd vastagon tejfölt rá.
Így rakd bele a káposztalevél nagyobbik felét, elsímítod rajta a tölteléket, majd a káposzta másik felével betakarod. A tetejét is vastagon megkened tejföllel és bedugod a forró sütőbe, míg megpirul.
A rakott karfiol is ugyanígy megy (Személy szerint nekem az nem nagyon "jön be")
Télen hordós apró-káposztából szoktam még csinálni, de ott a káposztát teljesen puhára kell főzni, de a többi ugyanaz.
MENZÁS ízű gyümölcsleves:
Mi egy őszibarackkonzervből, egy üveg szilvabefőttből, és egy üveg magozott meggybefőttből készítjük.
Mindhármat összeöntöd a levével együtt egy fazékba, rengeteg szegfűszeg (10-15 db), és sok fahéj (lehet őrölt is), 3-4 deci víz, cukor (ízlés szerint) . Ezt felteszed forrni, közben 1 cs vaníliás pudingport elkeversz 3 dl (se több, se kevesebb a kényes arányok végett) HABTEJSZÍNNEL (min 30% zsírtartalom), ha felforrt (nem szabad sokáig forralni, mert a szilva szétfő) besűríted a tejszínnel elkevert pudingporral.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!