Jó gyümölcsleves meggyből?
Baromi egyszerű.
Felteszed vízbe a meggyet és az almát, hagy forrjon.
Ha forr, habarást úgy csináld, hogy ugye veszel ki a forrásból vizet, raksz hozzá fél zacskó epres pudingport.
Majd beleöntöd.
Még 1x felforralod, és szupi lesz.
Megfőzöm a meggyet (lehet tejben is, vízben is), és könnyű tejfölös habarást készítek. Nagyon egyszerű, ha kicsit sűrűbb lesz véletlenül, akkor meggymártásként esszük. Persze ízlésnek megfelelő cukrot is tegyél bele.
Almából is finom az ilyen leves..
Én 60-80 dkg gyümölcshöz másfél liter folyadékot számolok. Ebből 5 dl víz, 1 liter pedig tej. Kell még 1 csomag vaníliás (vagy epres / málnás) főzős pudingpor, pár evőkanál cukor, ízlés szerint vaníliás cukor, fahéj.
A gyümölcsöt a cukorral, fahéjjal fél liter vízben felteszem főni. Ha megfőtt, a liter tejben csomómentesre keverem a pudingport és folyamatos kevergetés közben hozzáöntöm a meggyhez. Besűrítem, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!