3-4 főre gyümölcsleves? Hogyan?
Hát, ebből almalevest vagy kompótot tudsz készíteni.
Almát megpucolod, felaprítod, felteszed főni kb. 1,5 l vízbe. Bele teszel fahájat, szegfűszeget, cukrot, esetleg citromot (karikára vágva, vagy levét, de nem muszáj).
Gyorsan megfő, 10-15 perc alatt. Ha itt abbahagyod, és kihűl, akkor kompótnak megeheted.
Ha tejszínbe belekeversz egy kis lisztet (1ek), és ezzel felöntöd, felfőzöd ismét, akkor kész az almaleves :)
Én banánt nem tennék bele... de a levesbe belekarikázhatod, ha már készen van (evés előtt).
Jó étvágyat!
almalevest tudsz főzni, de banánt ne tegyél bele mert nem lesz semmi íze sajnos.a banánt edd meg nyersen.
Almaleveshez:vágd fel cikkekre az almát, tedd egy lábosba amibe tegyél 1,5 l hideg vizet, pici fahéjat, cukrot ízlés szerint pár evőkanállal, citromlevet keveset és főzd kb 15 percig.Nézd közben nehogy szétfőljön az alma.Ha már majdnem megfőtt habard be 1 kis pohár tejföllel amibe 1 ek lisztet tettél előtte és kikeverted csomómentesre.csak egyet rottyants rajta és kész.majd hűtsd le.
Köszönöm! Vettem fahéjat és szegfűszeget is, illetve van még vaníliás pudingporom is. Ja és tej. :)) Ebből valami?
(Az baj, hogy őrölt a fahéj?)
Én még sehol nem láttam egészbe. Hol lehet olyat kapni?
(Egyébként nem vagyok ám ilyen főzési analfabéta, csak még nem csináltam gyümölcslevest :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!