Én is hallottam tócsinak és tócsninak is, főleg Hajdúságban.
Drága jó anyanyelvünk:))...
2009. febr. 17. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
12/25 anonim válasza:
Akkor én is szolgálok egy újdonsággal, mi pampuskának hívjuk. :D ili
2009. febr. 17. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
13/25 anonim válasza:
Leírom én hogyan szoktam csinálni.
Lereszelem a krumplit, kinyomkodom.
Teszek bele:tojást, lisztet, vegetát, fokhagymát,pirospaprikát,borsot.Összekeverem, és kevés olajon sütöm, én úgy szoktam, hogy kilapítom mintha palacsinta lenne.Tejföllel szoktam enni.
A kedvenc kajám!
2009. febr. 17. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
14/25 anonim válasza:
17:49-es vagyok.
azt elfelejtettem,hogyha ezeket összekevertet,felmelegített olajba tedd ugy,hogy egy kanállal és ellapogatod.így kis "szelet" lesznek majd.és isteni!
2009. febr. 17. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
15/25 anonim válasza:
nem pépesre kell reszelni, hanem a nagyobb lyukú reszelőn
bele kömény, bors, tojás, liszt, só, fokhagyma
kanállal félujjnyi forró olajra szaggatni, kicsit ellapítani és kisütni
Somogy megyében matutkának hívják
cukkiniből is nagyon finom
2009. febr. 17. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
16/25 A kérdező kommentje:
nagyon köszi a välaszokat!holnap ez lesz az ebed! :)
2009. febr. 17. 18:56
17/25 anonim válasza:
Létezik a lapcsánkának (pampuskának és az összes többi elnevezésnek) egy tökös, cukkinis verziója is. Lereszeled a tököt (cukkinit) a reszelő nagy lyukán, picit ki kell nyomkodni, liszt, tojás, fokhagyma, só, bors bele. Forró olajba kanállal belemered, lelapogatod. Mi tejföllel megkenve (esetenként reszelt sajttal megszórva) szoktuk enni.
2009. febr. 17. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
18/25 anonim válasza:
Mi a pampuskát héjában főtt burgonyából csináljuk, ez majdnem lángos így, de nem teszünk bele élesztőt, és pici, lapos korongokat sütünk belőle. Imádjuk! ili
2009. febr. 17. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
19/25 anonim válasza:
Nálunk krumplis egér a neve, de hogy miért pont az, azt nem tudom :-)
2009. febr. 18. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
20/25 anonim válasza:
Mi nem szoktuk pépesre reszelni,mert nagyon finoman megpirulnak a kicsit "kilógó" krumliszálak!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!