Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy hivjäk ezt az etelt, es...

Hogy hivjäk ezt az etelt, es hogyan kell csinälni?

Figyelt kérdés
valahogy ugy van,hogy a nyers krumplit le kell reszelni,liszttel összekeverni,es megsütni...de nem tudom mit-hogyan kell...segitenetek?köszi!
2009. febr. 17. 16:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Én is hallottam tócsinak és tócsninak is, főleg Hajdúságban.

Drága jó anyanyelvünk:))...

2009. febr. 17. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én is szolgálok egy újdonsággal, mi pampuskának hívjuk. :D ili
2009. febr. 17. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Leírom én hogyan szoktam csinálni.

Lereszelem a krumplit, kinyomkodom.

Teszek bele:tojást, lisztet, vegetát, fokhagymát,pirospaprikát,borsot.Összekeverem, és kevés olajon sütöm, én úgy szoktam, hogy kilapítom mintha palacsinta lenne.Tejföllel szoktam enni.

A kedvenc kajám!

2009. febr. 17. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

17:49-es vagyok.

azt elfelejtettem,hogyha ezeket összekevertet,felmelegített olajba tedd ugy,hogy egy kanállal és ellapogatod.így kis "szelet" lesznek majd.és isteni!

2009. febr. 17. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

nem pépesre kell reszelni, hanem a nagyobb lyukú reszelőn


bele kömény, bors, tojás, liszt, só, fokhagyma


kanállal félujjnyi forró olajra szaggatni, kicsit ellapítani és kisütni


Somogy megyében matutkának hívják

cukkiniből is nagyon finom

2009. febr. 17. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/25 A kérdező kommentje:
nagyon köszi a välaszokat!holnap ez lesz az ebed! :)
2009. febr. 17. 18:56
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Létezik a lapcsánkának (pampuskának és az összes többi elnevezésnek) egy tökös, cukkinis verziója is. Lereszeled a tököt (cukkinit) a reszelő nagy lyukán, picit ki kell nyomkodni, liszt, tojás, fokhagyma, só, bors bele. Forró olajba kanállal belemered, lelapogatod. Mi tejföllel megkenve (esetenként reszelt sajttal megszórva) szoktuk enni.
2009. febr. 17. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi a pampuskát héjában főtt burgonyából csináljuk, ez majdnem lángos így, de nem teszünk bele élesztőt, és pici, lapos korongokat sütünk belőle. Imádjuk! ili
2009. febr. 17. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk krumplis egér a neve, de hogy miért pont az, azt nem tudom :-)
2009. febr. 18. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem szoktuk pépesre reszelni,mert nagyon finoman megpirulnak a kicsit "kilógó" krumliszálak!
2009. febr. 20. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!