Tojásleves receptet szeretnék kérni?
Utoljára általános suliban ettem,családban senki nem csinált soha,de megkivántam.
Olyat szeretnék amiben nem csak egész tojás van,hanem azok a cafatok is
köszi annak aki ir
Egy lábasba teszel 1 evökanál olajat, egy teáskanál lisztet meg 1 tk köménymagot, megpiritod, beleteszel 1 tk pirospaprikát, felengeded 3 dl vizzel és felforralod - vigyázz, mert könnyen kifut. Közben egy tálba feleütsz egy tojást, kicsit összekevered (nem kell simára, csak hogy önteni lehessen), vékony sugárban a levesbe öntöd és közben LASSAN meg-megkevered, akkor lesz rongyos. (Ha gyorsan és folyamatosan kevergeted, akkor csak egy tojásos massza lesz).
A másik kérdésre:
A tojás 2 perc fözés után lágy, 3 perces félig lágy, 5 perces kemény.
ebben hol az egész tojás?
bár gondolom azt beleteszem utána
de azt meddig főzöm?
Nem kell 5 percig főzni, megfő max. 1 perc alatt a tojás a forró levesben. A rántásra tegyél köménymagot. (Én hagymát nem szoktam, de nem rossz ötlet, legközelebb kipróbálom.) Vigyázz, hogy a pirospaprika ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
Ecetet ne tegyél bele, csak a tányérba, ízlés szerint.
irtatok közben
köszönöm,remélem jó lesz
10 perc?! Héjjastól teszitek bele a tojást? :)
Nekem 1 perc alatt megfő (persze közben forr a leves).
A hagyományos tojáslevesbe nem kell hagyma sem ecet.
Zsírban 1-2 kanál lisztet pirítok,ráteszem a pirospaprikát és azonnal felöntöm hideg vízzel. Sót és őrölt köménymagot teszek bele. Ha forr,akkor egyen ként ütök bele tojást,és gyorsan keverem,(minden tojás után) így rongyos lesz. Ezután ütök bele annyi tojást,ahányan vagyunk. Ekkor már nem keverem,csak hagyom rövid ideig lassan főni. (lejjebb veszem a hőfokot) Pár perc alatt megfőnek az egész tojások is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!