Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tojásleves receptet szeretnék...

Tojásleves receptet szeretnék kérni?

Figyelt kérdés

Utoljára általános suliban ettem,családban senki nem csinált soha,de megkivántam.

Olyat szeretnék amiben nem csak egész tojás van,hanem azok a cafatok is

köszi annak aki ir

2011. márc. 1. 21:28
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
az egész tojással mennyi ideig főzöm,hogy biztos ne maradjon lágy?
2011. márc. 1. 21:30
 2/13 anonim ***** válasza:
79%
Csinálsz egy rántott levest, zsiradékban megpirítasz 1-2 kanál lisztet, leveszed a tűzről, és teszel bele pirospaprikát. Felöntöd vízzel, raksz bele egy kisebb fej vöröshagymát, és ecetet,sót, vagy vegetát ízlés szerint. Ha megfőtt a hagyma, kidobod belőle, és felvert/2-3 /tojást, szép lassan, a levest kevergetve belecsurgatsz. Még 5 percig főzöd, és kész
2011. márc. 1. 21:36
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha egész tojást is akarsz beletenni, úgy 10 percig főzd, hogy megkeményedjen a tojás.
2011. márc. 1. 21:37
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy lábasba teszel 1 evökanál olajat, egy teáskanál lisztet meg 1 tk köménymagot, megpiritod, beleteszel 1 tk pirospaprikát, felengeded 3 dl vizzel és felforralod - vigyázz, mert könnyen kifut. Közben egy tálba feleütsz egy tojást, kicsit összekevered (nem kell simára, csak hogy önteni lehessen), vékony sugárban a levesbe öntöd és közben LASSAN meg-megkevered, akkor lesz rongyos. (Ha gyorsan és folyamatosan kevergeted, akkor csak egy tojásos massza lesz).

A másik kérdésre:

A tojás 2 perc fözés után lágy, 3 perces félig lágy, 5 perces kemény.

2011. márc. 1. 21:37
 5/13 A kérdező kommentje:

ebben hol az egész tojás?

bár gondolom azt beleteszem utána

de azt meddig főzöm?

2011. márc. 1. 21:38
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem kell 5 percig főzni, megfő max. 1 perc alatt a tojás a forró levesben. A rántásra tegyél köménymagot. (Én hagymát nem szoktam, de nem rossz ötlet, legközelebb kipróbálom.) Vigyázz, hogy a pirospaprika ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

Ecetet ne tegyél bele, csak a tányérba, ízlés szerint.

7/13 A kérdező kommentje:

irtatok közben

köszönöm,remélem jó lesz

8/13 anonim ***** válasza:

10 perc?! Héjjastól teszitek bele a tojást? :)

Nekem 1 perc alatt megfő (persze közben forr a leves).

2011. márc. 1. 21:39
 9/13 A kérdező kommentje:
1 perc? sosem csinűáltam még tojástlevest,de 1 perc alatt megmelegedni se érkezik a sárgája..én azt is keményre szeretném
2011. márc. 1. 21:40
 10/13 anonim ***** válasza:

A hagyományos tojáslevesbe nem kell hagyma sem ecet.

Zsírban 1-2 kanál lisztet pirítok,ráteszem a pirospaprikát és azonnal felöntöm hideg vízzel. Sót és őrölt köménymagot teszek bele. Ha forr,akkor egyen ként ütök bele tojást,és gyorsan keverem,(minden tojás után) így rongyos lesz. Ezután ütök bele annyi tojást,ahányan vagyunk. Ekkor már nem keverem,csak hagyom rövid ideig lassan főni. (lejjebb veszem a hőfokot) Pár perc alatt megfőnek az egész tojások is.

2011. márc. 1. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!