Fincsi Tojásleves receptet?
Ahogy én csinálom:
Kevés rántást törtpaprikával feleresztem, teszek bele egy pár szem krumplit, karikára szelt zöldséget, sót, őrölt köményt, kevés nagyon apróra vágott vöröshagymát, pici zúzott fokhagymát, babérlevelet. Amikor ezek majdnem készre főttek, egy tojást bögrébe villával símára keverek és vékonyan belecsurgatom. Utána saccold meg, kb. hány tányérra való levesed lesz, és annyi tojást üssél bele, de jegyezd meg, hogy melyiket kb. hova ütötted. Várj egy-két percet, és fakanállal nagyon óvatosan mozgasd meg a fazék alján ezeket a tojásokat, nehogy leragadjanak az aljára, de lehetőleg maradjanak egészben. Kb. 3-5 percig főzd, és kész. A tányérban szoktuk ecetezni.
Örülj, hogy már megvan a húsvétra valód!
Hozzávalók (4 személyre):
- 0,7 dl olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 púpozott teáskanál pirospaprika
- másfél l víz
- 3 erőleves kocka
- 1 teáskanál köménymag
- 1-2 babérlevél
- 1 teáskanál vegeta
- 4-6 tojás (attól függ mekkorák, és ki mennyire szereti tojásosan)
- 1 teáskanál (20%-os) ecet
Elkészítés:
Az olajból, lisztből és pirospaprikából sötét, zsemleszínű rántást készítünk. Felöntjük másfél liter meleg vízzel, beletesszük a leveskockákat, a köményt, a babérleveleket és a vegetát majd az egészet felforraljuk. Közben felverjük a tojásokat, mintha rántottának készítenénk, majd a forrásban lévő levesbe csurgatjuk. Belekeverjük az ecetet és már lehet is tálalni.
Tanácsok:
Aki szereti utólag tehet bele még ecetet.
Elkészítési idő: 30 perc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!