Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet tenni, hogy az olaj...

Mit lehet tenni, hogy az olaj ne habosodjon?

Figyelt kérdés

Pl. bundáskenyér sütésnél


A sót hallottam, de nekem nem vált be.


2011. febr. 26. 09:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Semmit. Ha többször van használva az olaj, elkezd habosodni. Különben azt figyeltem meg, hogy egyre kevesebbet birnak az olajok. Régen betöltöttem 2 litert a fritőzbe, hetekig jó volt, Most 3-4 használat után már sötét lesz, habosodik, lerakódik. Úgy látszik, minél drágább, annál rosszabb a minősége.
2011. febr. 26. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Sajnos semmit:(Én is a sót hallottam,de nekem sem vált be.
2011. febr. 26. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Érdemes leszűrni minden használat után. Macerás, de nem ég úgy oda.

Én igyekszem mindig a lehető legkevesebb olajban sütni mindent. Ez azért jó, mert valamennyit felvesz az étel, és azt a következő használatkor pótolnom kell friss olajjal. Így részben folyamatosan cserélődik, és egész sokáig bírja.

2011. febr. 26. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A fritőznél tudom ajánlani(serpenyőben sütésnél még nem próbáltam),hogy a kosár alá tégy parafadugót!Mérsékli az olaj habzását.

Azóta kezd egyre gyengébb minőségű lenni az olaj,mióta mindenféle változatokat lehet vásárolni!Régen:napraforgó,repce;egyforma minőségben!Ma meg...!

Konyhatündér,mesterséf,anyámkínja!!!

Tegyük hozzá,hogy a húsok sem voltak ennyire vizesek!

2011. febr. 26. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Én,ha olajban sütök valamit,azt az olajat már nem használom többet bő sütéshez,hanem leszűröm,és hagymát párolok rajta,párolt rizs alá teszem, rántást készítek vele stb.Tulajdonképpen így soha nem kell olajat a szemétbe öntenem,és ha bő olajban kell készítenem valamit,azt mindig új olajban teszem.A friss olaj nem habzik.(nem használok fritőzt,hanem vagy teflonserpenyőben sütök,mondjuk nagyobb szelet rántott dolgokat,vagy kisebb méretű,magasabb oldalú edényben krumplit,vagy kisebb rántott dolgokat-pld.gomba)A használt olaj egyébként egészségtelen,rákkeltő és büdös is.Az csak mellékes,hogy habzik.
2011. febr. 26. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Ez friss olaj volt! Vénusz napraforgó olaj. Több adagban sütöttem a bundáskenyeret, mert ugye nem fér egyszerre mind az edénybe és a végére már habzott, mondjuk a 3. körtől. Nincs fritőzünk egyébként, síma teflon edényben sütöttem. Lehet az is gond volt, hogy tejet tettem a tojáshoz, talán az is vizesebbé tette a bundáját.

Köszi a válaszokat!

2011. febr. 26. 20:08

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!