Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tésztából szeretnék készíteni...

Tésztából szeretnék készíteni valamit, ti milyen tésztákat szerettek?

Figyelt kérdés
Minden ötletet szívesen fogadok, mi nagyon szeretjük a tésztás ételeket, csak már nincs ötletem, hogy mit főzzek :-)
2011. febr. 24. 10:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én pennéhez szoktam készíteni egy tejszínes ragut. TEgnap is ez volt a vacsora.

Vöröshagymát megdinsztelsz kevés olajon, aztán hozzáadod a darálthúst, ráreszelsz 2 gerezd fokhagymát, fűszerezed ízlés szerint, aztán, ha elforrt a leve, megszórod egy kanál liszttel, kevergetés mellett felöntöd egy deci tejjel, és hozzáadod a főzőtejszínt.Ha sűrű, akkor hígitsd tovább. Főtt karfiol mehet bele, minnél darabosabb annál jobb. Összeforralod, és kész. Reszelt sajtot szoktam szórni a szószos tésztára:)

Ha akarod ezt sütőben is megsütheted!

2011. febr. 24. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Spenótos tészta. Ezt a menyemnél ettem, és nagyon finom volt. Megfőzte a spenótot, tejszínt tett bele, és összekeverte orsó tésztával. Én személy szerint, nagyon szeretem a sonkás kockát, a rakott spagettit, a káposztás-és a túrós tésztát. Ha a tésztákhoz lehet sorolni, imádom a juhtúrós sztrapacskát is.
2011. febr. 24. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Canelloni, isteni finom, a fűszerezés persze mehet ízlés szerint:


[link]


Szemezgess, szeretem ezt az oldalt, jó aprólékos:


[link]

2011. febr. 24. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

szia! mi nagyon szeretjük, és gyakran készítek húsos, zöldséges tejfölös tésztát.

a húst csíkokra vágom, hagymát dinsztelek és a hús fajtájától függően mielőbb puhára párolom. ha puha, rádobok egy 450 gr-os mexikói zöldségmixet, vagy tetszés szerint zöldséget, ami éppen van itthon.

közben kifőzök fél kiló tésztát, / penne, csavart stb/

egy nagyobb tálban összekeverem a ragut a tésztával, és

egy nagy pohár tejföllel, amibe 2 tojást elkeverek, vagy főzőtejszínnel.

a fűszereket váltogatom, bors, majoranna, bazsalikom stb mehet rá.

egy zsiradékkal kikent jénaiba öntöm, a tetejét megszórom reszelt sajttal és pirulásig sütöm.

2011. febr. 24. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!!!:-) Mind-mind nagyon finom lehet, valamelyiket még nem is ismerem,de ki fogom próbálni!
2011. febr. 24. 10:57
 6/10 anonim ***** válasza:
84%
én szeretem a túróstésztát (édesen, sósan(pörccel) is) szilvalekváros "mocskostésztát", bécsi tészta (pudinggal és darált dióval)
2011. febr. 24. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
ha van gyerek is a házban, akkor próbáljátok ki a kakaós tésztát hosszú vastag metéltből :)
2011. febr. 24. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Bolognai Spagetti, Carbonara Spagetti, Lasagne Bolognese, Lasagne kígyóuborkával és besamel-mártással [ezen kívül csak sajt van még rajta...nagyon finom :], pizza-pizza-pizza minden mennyiségben [leginkább a sajtos-sonkás-gombásat, a tonhalas-fokhagymás-olajbogyósat [tejfölös alappal], és a sonkát-baconös-lilahagymás-juhtúrós-sajtos [tejfölös alappal] pizzákat szeretem :], füstöltsonkás tészta [én csak simán pirított füstöltsonka kockákkal eszem, anyukámék a tojásos-füstöltsonkásat szeretik], túrós csusza töpörtyűvel, tonhalas-tejfölös spagetti...:)
2011. febr. 24. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Júj, de nagyon finomak! Mindenkinek köszönöm! Felírom az összeset, és egymás után fogjuk megenni! Aranyosak vagytok, köszönöm szépen!
2011. febr. 24. 16:54
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

no még egy :) húsos szalonnát kiolvasztok, ráteszek egy apróra vágott hagymát, együtt párolom. 25-30 dkg szeletelt gombát teszek rá és, ha a gomba puha , zsírjára sütöm.

fél kiló lisztből nokedlit szaggatok /én deszkáról/. a nokedlitésztába belepréselek, 2-3 gerezd fokhagymát és teszek bele egy kis vágott petrezselymet.

a leszűrt nokedlit összekeverem a gombaraguval, és zsírozott jénaiba terítem. 4-5 tojást felverek, finoman sózom pár kanál tejföllel dúsítom.

ezzel leöntöm a gombás nokedlit, kicsit kanállal lazítom, hogy jól becsurogjon közé és mehet a a sütőbe.

mi úgy szeretjük, hogy szaftos maradjon, szóval nem sütöm

sokáig.

2011. febr. 24. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!