Tésztából szeretnék készíteni valamit, ti milyen tésztákat szerettek?
Én pennéhez szoktam készíteni egy tejszínes ragut. TEgnap is ez volt a vacsora.
Vöröshagymát megdinsztelsz kevés olajon, aztán hozzáadod a darálthúst, ráreszelsz 2 gerezd fokhagymát, fűszerezed ízlés szerint, aztán, ha elforrt a leve, megszórod egy kanál liszttel, kevergetés mellett felöntöd egy deci tejjel, és hozzáadod a főzőtejszínt.Ha sűrű, akkor hígitsd tovább. Főtt karfiol mehet bele, minnél darabosabb annál jobb. Összeforralod, és kész. Reszelt sajtot szoktam szórni a szószos tésztára:)
Ha akarod ezt sütőben is megsütheted!
szia! mi nagyon szeretjük, és gyakran készítek húsos, zöldséges tejfölös tésztát.
a húst csíkokra vágom, hagymát dinsztelek és a hús fajtájától függően mielőbb puhára párolom. ha puha, rádobok egy 450 gr-os mexikói zöldségmixet, vagy tetszés szerint zöldséget, ami éppen van itthon.
közben kifőzök fél kiló tésztát, / penne, csavart stb/
egy nagyobb tálban összekeverem a ragut a tésztával, és
egy nagy pohár tejföllel, amibe 2 tojást elkeverek, vagy főzőtejszínnel.
a fűszereket váltogatom, bors, majoranna, bazsalikom stb mehet rá.
egy zsiradékkal kikent jénaiba öntöm, a tetejét megszórom reszelt sajttal és pirulásig sütöm.
no még egy :) húsos szalonnát kiolvasztok, ráteszek egy apróra vágott hagymát, együtt párolom. 25-30 dkg szeletelt gombát teszek rá és, ha a gomba puha , zsírjára sütöm.
fél kiló lisztből nokedlit szaggatok /én deszkáról/. a nokedlitésztába belepréselek, 2-3 gerezd fokhagymát és teszek bele egy kis vágott petrezselymet.
a leszűrt nokedlit összekeverem a gombaraguval, és zsírozott jénaiba terítem. 4-5 tojást felverek, finoman sózom pár kanál tejföllel dúsítom.
ezzel leöntöm a gombás nokedlit, kicsit kanállal lazítom, hogy jól becsurogjon közé és mehet a a sütőbe.
mi úgy szeretjük, hogy szaftos maradjon, szóval nem sütöm
sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!