Lángos tésztából mit lehet még készíteni?
Egy 10-15 centis lapos tészta közepére tegyél egy szeletke sajtot és olaszos paradicsomszószt. Hajtsd ketté, jó alaposan nyomkodd le a szélét körben, könnyebben megy, ha NEM olajos a tészta széle, szóval ügyelj rá. Bő olajban kisütni.
A szósz:
Egy kevés olajon piríts meg 1-2 ger. fokhagymát, öntsd rá a paradicsomszószt, keverj el benne ízlés szerint bazsalikomot és oregánót. Sózd meg, ha a paradicsomod sózatlan. Tehetsz bele őrölt borsot is.
Gombás változat:
Főzz egy gombapaprikást rövid lével, sok vöröshagymával. Szűrd le. (A leve most nem kell, de később fölhasználhatod leveshez, főtt tészta szószához, gombapaprikáshoz, stb. Addig ki is fagyaszthatod nyugodtan, de kár lenne kidobni, olyan fincsi.) Ezt a gombát keverd az előbb leírt paradicsomszószhoz.
Nagyon finom! A gomba nélküli változat bátran vihető kirándulásra is.
Gyakorlatilag bármit kisüthetsz így, amit pizzára szokás rakni.
Tudtad, hogy a lángostészta fagyasztható? Én úgy szoktam, hogy elkészítek egy nagyobb adagot, aztán apránként fölhasználom. Célszerű eleve kisebb kupacokban kifagyasztani, úgy hamarabb kiolvad.
Egyébként: lángostészta = pizzatészta = kenyértészta. Tehát tepsiben is próbálkozhatsz, bár azt hiszem, nem arra gondoltál.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
22:37-nek: A fánk tésztájába tojás is kell eredetileg (bár állítólag elhagyható), valamint tejjel készül víz helyett. Ja, és persze cukor is kell bele. De tényleg hasonlít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!