Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen édes ételeket lehet...

Milyen édes ételeket lehet készíteni tésztából?

Figyelt kérdés

Van egy csomó száraz tésztánk, és most valami édes verziót szeretnék készíteni.

A pozsonyi kockán kívül van olyan tésztaétel, ami édes?

A lekváros tésztáig már eljutottam ;) ,és a recepteket is megkeresem, (ha valaki leírja, azt külön megköszönöm), de semmilyen receptet nem ismerek a pozsonyin kívül.


2011. febr. 27. 15:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Grízes tészta, stíriai metélt, mákos tészta, diós tészta, túrós tészta kristálycukorral, mazsolával.
2011. febr. 27. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

a múltkor kaptam egy receptet, de kidobtam, mert a férjem

nem eszi meg a túrós tésztát. a lényege, hogy fodroskocka tésztával és mazsolás túróval kell sütőben összeállítani.

a kolléganőm áradozik róla. "hamis túrós" néven a neten megtalálod, azt hiszem a mindmegettén az van fönt,de nézz körül.

mminden jót.

2011. febr. 27. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
82%
Rakott tészta. A szélesmetéltet megfőződ, és rétegezed 1 réteg tészte rá lekvár és dió, megint tészta rá lekvár és mák, a tetejére újra tészta. Az egészet berakod a sütőbe és összesütöd. Én szeretem, ha a tészta kicsit megpirul a tetején.
2011. febr. 27. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj vargabélest! Ha nincs cérnametélted, a sima metélt is megteszi.
2011. febr. 27. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted?Gőzmetélt?


Elkészítési idő: 80 perc

Energiatartalom: 1 adag: 540 kcal


Hozzávalók 4 személyre:


- 1 csomag vaníliás cukor

- 10 dkg dió

- 1 db citrom

- 2 evőkanál rum

- 8 dkg mazsola

- 1,5 dl tejföl

- 12 dkg kristálycukor

- 4 db tojás

- 10 dkg vaj

- 1 liter tej

- 20 dkg széles metélt


A tejet felforraljuk, hozzáadunk 5 dkg vajat és kifőzzük benne a tésztát. Leszűrjük és jól lecsorgatjuk.


A tojássárgájákat a cukorral meg 3 dkg vajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a rumban áztatott mazsolát, és kevés citromhéjat reszelünk bele. Az egészet összekeverjük, végül lazán elvegyítjük benne a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Ennek legjobb módja, ha először csak a fehérje egyharmadával lazítjuk fel a tojásos-tejfölös keveréket, majd utána adjuk hozzá a maradék kétharmadot, hogy jó habos legyen.


A masszába óvatosan belekeverjük a lecsurgatott tésztát és a durvára vágott diót, majd kivajazott tepsibe öntjük, és vízgőzön, kb. 50 perc alatt megsütjük. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.


Jó Étvágyat!

2011. febr. 27. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
bécsi tészta? (darált diót szórsz a tésztára és nyakonöntöd vaníliapudinggal)
2011. febr. 27. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
75%
káposztás tészta?
2011. febr. 27. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!