Milyen édes ételeket lehet készíteni tésztából?
Van egy csomó száraz tésztánk, és most valami édes verziót szeretnék készíteni.
A pozsonyi kockán kívül van olyan tésztaétel, ami édes?
A lekváros tésztáig már eljutottam ;) ,és a recepteket is megkeresem, (ha valaki leírja, azt külön megköszönöm), de semmilyen receptet nem ismerek a pozsonyin kívül.
a múltkor kaptam egy receptet, de kidobtam, mert a férjem
nem eszi meg a túrós tésztát. a lényege, hogy fodroskocka tésztával és mazsolás túróval kell sütőben összeállítani.
a kolléganőm áradozik róla. "hamis túrós" néven a neten megtalálod, azt hiszem a mindmegettén az van fönt,de nézz körül.
mminden jót.
Szerinted?Gőzmetélt?
Elkészítési idő: 80 perc
Energiatartalom: 1 adag: 540 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg dió
- 1 db citrom
- 2 evőkanál rum
- 8 dkg mazsola
- 1,5 dl tejföl
- 12 dkg kristálycukor
- 4 db tojás
- 10 dkg vaj
- 1 liter tej
- 20 dkg széles metélt
A tejet felforraljuk, hozzáadunk 5 dkg vajat és kifőzzük benne a tésztát. Leszűrjük és jól lecsorgatjuk.
A tojássárgájákat a cukorral meg 3 dkg vajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a rumban áztatott mazsolát, és kevés citromhéjat reszelünk bele. Az egészet összekeverjük, végül lazán elvegyítjük benne a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Ennek legjobb módja, ha először csak a fehérje egyharmadával lazítjuk fel a tojásos-tejfölös keveréket, majd utána adjuk hozzá a maradék kétharmadot, hogy jó habos legyen.
A masszába óvatosan belekeverjük a lecsurgatott tésztát és a durvára vágott diót, majd kivajazott tepsibe öntjük, és vízgőzön, kb. 50 perc alatt megsütjük. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.
Jó Étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!