Hogyan kell készíteni a kínai kajáldákban kapható édes-szezám magos hósgolyókat?
Arra gondolok, ami csirkehúsból van és olyan a bevonata, mint a bundáskenyérnek, és édes a külseje, meg szezámmagos.
De van csípős változatban is.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia! Én kipróbáltam egy receptet, ami nem ugyanolyan, de nagyon hasonlít. Viszont a húst nem tudtam gombóc alakúra formázni. Tehát:
2 ek rizsliszt
1 ek kukorica keményítő
3 tojás
1 kk sütőpor
fél dl tej
só, bors
fél fej friss fokhagyma, vagy granulátum
olaj a sütéshez
Ez a bundája.
4 ek ketchup
1 ek sherry ecet
2-3 ek édes chili szósz
fél kk őrölt gyömbér, vagy diónyi friss gyömbér, reszelve
kb 1 dl víz
1 kk kukorica keményítő
1 ek szójaszósz
1 kk méz
pirított szezámmag
Ebbe a szószba pedig beleforgatom.
A szósz hozzávalóit fel kell forralni, és a keményítőt a végén kell hozzáadni egy kicsi hideg vízben feloldva. Azzal még eggyet rottyan és kész.
szia. azt én is imádom, és úgy tudom az a tészta a lángos tésztájához hasonlít a legjobban. a szósz az olyasmi amit az előttem szóló irt, mézes az biztos.
már én is rég ki szeretném próbálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!