Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell készíteni a kínai...

Hogyan kell készíteni a kínai kajáldákban kapható édes-szezám magos hósgolyókat?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, ami csirkehúsból van és olyan a bevonata, mint a bundáskenyérnek, és édes a külseje, meg szezámmagos.

De van csípős változatban is.

Előre is köszönöm a válaszokat!


2008. jún. 1. 17:06
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én kipróbáltam egy receptet, ami nem ugyanolyan, de nagyon hasonlít. Viszont a húst nem tudtam gombóc alakúra formázni. Tehát:

2 ek rizsliszt

1 ek kukorica keményítő

3 tojás

1 kk sütőpor

fél dl tej

só, bors

fél fej friss fokhagyma, vagy granulátum

olaj a sütéshez

Ez a bundája.

4 ek ketchup

1 ek sherry ecet

2-3 ek édes chili szósz

fél kk őrölt gyömbér, vagy diónyi friss gyömbér, reszelve

kb 1 dl víz

1 kk kukorica keményítő

1 ek szójaszósz

1 kk méz


pirított szezámmag

Ebbe a szószba pedig beleforgatom.

A szósz hozzávalóit fel kell forralni, és a keményítőt a végén kell hozzáadni egy kicsi hideg vízben feloldva. Azzal még eggyet rottyan és kész.

2008. jún. 1. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!! :)
2008. jún. 1. 17:33
 3/3 anonim válasza:
100%

szia. azt én is imádom, és úgy tudom az a tészta a lángos tésztájához hasonlít a legjobban. a szósz az olyasmi amit az előttem szóló irt, mézes az biztos.

már én is rég ki szeretném próbálni...

2008. júl. 12. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!