Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejbetarhonyát hogyan kell...

Tejbetarhonyát hogyan kell készíteni?

Figyelt kérdés
Emlékszem gyerekkoromban anyukám sokat csinált, de sajnos én nem tudom hogyan kell. Esetleg ha tudnátok azt is leírnátok hogy hogy kell házilag tarhonyát csinálni, mert abból lenne az igazi.
2011. febr. 22. 19:06
 1/1 anonim ***** válasza:

A tejbe-tarhonyát ugyanúgy kell főzni, mint a tejberizst.

Házilag készített tarhonyához kell először is egy olyan "rosta", amin a kész tarhony-tésztát átgyúrod. Édesanyámnak még volt, de szerintem már nem kapható.

Egyébként a tarhonya-tészta gyúrása ugyanúgy megy, mint a közönséges levestészta. A különbség, amíg a levestészta általában 4 tojásos (1 kg liszthez), addig a tarhonyának 8 tojásos tésztát gyúrtunk. Ráment az egész napunk, és száraz, napos időben kint az udvaron szárítottuk a kész tarhonyát, hogy el lehessen rakni és ne penészedjen be.

Én lebeszélnélek arról, hogy belekezdj.

2011. febr. 22. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!