Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a kedvenc ételed, és te...

Mi a kedvenc ételed, és te hogyan készíted el?

Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 08:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

hagymás csirkecomb, desszertnek szilvalekváros palacsinta tejszinhabbal



megpucolok 3-4 fej hagymát,összevágom nagyobbb darabokra,tepsibe öntöm

5-6 csirkecombról lehúzom a bőrt,megmosom,bele a tepsibe,összekeverem a hagymával,fokhagymát is darabolok rá 2-3 gerezdet,majd fokhagymás páccal bekenem,és hűtőben áll 3-4 órát

pucolok krumplit,összvágom,megmosom,majd a tepsibe teszem,alul legyen a krumpli,öntök alá 2 deci vizet,szórok rá fűszersókat

Alufóliával lefedem,sütőbe teszem,megsütöm,mielőtt késze,leveszem az alufóliát,és piritom


palacsinta: 3 tojás,1 kiskanál szódabikarbóna,3 deci tej,15 deka cukor,30 deka liszt,és bubisviz amennyit épp gondolok hozzá (sűrűsége adja)

géppel összekeverem,kisütöm

szilvalekvár nagyiféle híg,felvert tejszinhabot hozzákeverek,és ez a töltelék


finom,hizlaló kaja,10 ujjunkat meg lehet nyalni...most tévedjen ide valaki a fogyókúrás témakörből:D

2011. febr. 22. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
98%

Áhh,szóval kell 1-2 jó recept :D

Gombás szelet:

Megpucolom a gombát,vöröshagymát.Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítom,majd hozzáadom a feldarabolt gombát,puhára főzöm.Ha elfőtt a "leve" teszek bele fokhagymát(préselve),sózóm,borsozom,beleteszem a szeletelt sertéscombot,felöntöm egy kis vízzel,hogy elfedje,dobok bele pár babérlevelet,letakarom,néha megkavarom,nehogy odaégjen a hús.Ha megpuhult,akkor tejföllel behabarom,ízlés szerint só,bors mehet még bele.Spagetti tésztával vagy rizzsel tálalom.Jó étvágyat! :D

2011. febr. 22. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 komasa ***** válasza:
92%

Csülkös bableves!!!!!!!

Megkérem anyukámat, hogy csináljon!:)

2011. febr. 22. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
88%
görögsaláta! Felvagdosom az összetevőket, fűszerezem, piritóskenyeret csinálok hozzá aztán nyammmm
2011. febr. 22. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Sonkával-sajttal töltött padlizsánszeletek rántva csirkehúsos kevert salátával,fokhagymás tejföllel


A padlizsánt szép vékony karikákra vágom,megsózom jó erősen,hogy a kesernyés íze "eltűnjön",majd némi idő után,átöblítem vízzel(a só miatt).

A karikákat kiterítem,és minden másodikra egy szelet sonkát és reszelt sajtot teszek(krémsajt is jó ha szereted,én még a füstölt sajtot is ajánlom,vagy ezek kombinációját),és az üres karikával lefedem.Jól összenyomkodom.Dupla panírozás következik(akárcsak a rántott sajtnál):liszt-tojás -morzsa-tojás- morzsa (a morzsához keverni szoktam(ha van) szezámmagot.Panírozás közben már nem szabad erősen nyomkodni az "árút" ,mert "páncélossá" válik a bundája!Mérsékelten forró olajban sütöm,mind két oldalát szép "aranysárgára".Sülés után érdemes rendesen lecsepegtetni róla az olajat!

Ez kész is (jöhet egy sör)!:)

A csirkemellet szeletelem,kicsit kiütögetem ,és enyhén sózom,szórok rá fehér borsot.Nagyon kevés olajon mind két oldalát megpirítom(amíg sül a padlizsán,ez is belefér az időbe),utána hagyom kihűlni.

Jégsalátát(a fejes is tökéletes),lila hagymát,kaliforniai paprikát,paradicsomot,és a csirkét csíkokra,vagy kockákra vágom és összekeverem.Egy kis konzervnyi,vagy egy marék mirelit kukoricát is belekeverek,enyhén sózom,bazsalikommal,oregánoval,petrezselyemzölddel fűszerezem.Kevés citromlé és olívaolaj is kerül bele.

Ezzel a saláta is elkészült!(Sör!!!)

A fokhagymát beletöröm a tejfölbe és elkeverem nagyon kevés sóval!

A mártás is kész!

Igazándiból ez egy nyári étek,egy forró nap vacsorájaként kitűnő frissítő!(Sörrel a készítése közben, pláne az :D!)

Minden jót!

2011. febr. 22. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
85%

úristen hosszú sor lenen,de a jó magyar kajákat imádom,és a kínait,ha éppen nem tudok főzni...(ami ritka,legfeljebb szólok anyunak:D)

Hmm de aminek nem tudok ellenállni azok a pici és nagyon kis aranyos töltött káposzták,mindegy hogy rizsest vagy kukoricás,csak jó kis szabolcsi töltöttkápi legyen:)

Ja és ott a palacsinta és az almás süti aminek szintén nem tudok ellenállni:)

2011. febr. 22. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Rántott sertésköröm,sültkrumpli,tartármártás.

Rántott sertésköröm: körmöket kettévágom , nagyon puhára megfőzöm sósvízben.Ha kész a nagyobb csontokat kiszedem és kirántom a szokott módon.

2011. febr. 22. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!