Mi a kedvenc ételed, és te hogyan készíted el?
hagymás csirkecomb, desszertnek szilvalekváros palacsinta tejszinhabbal
megpucolok 3-4 fej hagymát,összevágom nagyobbb darabokra,tepsibe öntöm
5-6 csirkecombról lehúzom a bőrt,megmosom,bele a tepsibe,összekeverem a hagymával,fokhagymát is darabolok rá 2-3 gerezdet,majd fokhagymás páccal bekenem,és hűtőben áll 3-4 órát
pucolok krumplit,összvágom,megmosom,majd a tepsibe teszem,alul legyen a krumpli,öntök alá 2 deci vizet,szórok rá fűszersókat
Alufóliával lefedem,sütőbe teszem,megsütöm,mielőtt késze,leveszem az alufóliát,és piritom
palacsinta: 3 tojás,1 kiskanál szódabikarbóna,3 deci tej,15 deka cukor,30 deka liszt,és bubisviz amennyit épp gondolok hozzá (sűrűsége adja)
géppel összekeverem,kisütöm
szilvalekvár nagyiféle híg,felvert tejszinhabot hozzákeverek,és ez a töltelék
finom,hizlaló kaja,10 ujjunkat meg lehet nyalni...most tévedjen ide valaki a fogyókúrás témakörből:D
Áhh,szóval kell 1-2 jó recept :D
Gombás szelet:
Megpucolom a gombát,vöröshagymát.Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítom,majd hozzáadom a feldarabolt gombát,puhára főzöm.Ha elfőtt a "leve" teszek bele fokhagymát(préselve),sózóm,borsozom,beleteszem a szeletelt sertéscombot,felöntöm egy kis vízzel,hogy elfedje,dobok bele pár babérlevelet,letakarom,néha megkavarom,nehogy odaégjen a hús.Ha megpuhult,akkor tejföllel behabarom,ízlés szerint só,bors mehet még bele.Spagetti tésztával vagy rizzsel tálalom.Jó étvágyat! :D
Csülkös bableves!!!!!!!
Megkérem anyukámat, hogy csináljon!:)
Szia!
Sonkával-sajttal töltött padlizsánszeletek rántva csirkehúsos kevert salátával,fokhagymás tejföllel
A padlizsánt szép vékony karikákra vágom,megsózom jó erősen,hogy a kesernyés íze "eltűnjön",majd némi idő után,átöblítem vízzel(a só miatt).
A karikákat kiterítem,és minden másodikra egy szelet sonkát és reszelt sajtot teszek(krémsajt is jó ha szereted,én még a füstölt sajtot is ajánlom,vagy ezek kombinációját),és az üres karikával lefedem.Jól összenyomkodom.Dupla panírozás következik(akárcsak a rántott sajtnál):liszt-tojás -morzsa-tojás- morzsa (a morzsához keverni szoktam(ha van) szezámmagot.Panírozás közben már nem szabad erősen nyomkodni az "árút" ,mert "páncélossá" válik a bundája!Mérsékelten forró olajban sütöm,mind két oldalát szép "aranysárgára".Sülés után érdemes rendesen lecsepegtetni róla az olajat!
Ez kész is (jöhet egy sör)!:)
A csirkemellet szeletelem,kicsit kiütögetem ,és enyhén sózom,szórok rá fehér borsot.Nagyon kevés olajon mind két oldalát megpirítom(amíg sül a padlizsán,ez is belefér az időbe),utána hagyom kihűlni.
Jégsalátát(a fejes is tökéletes),lila hagymát,kaliforniai paprikát,paradicsomot,és a csirkét csíkokra,vagy kockákra vágom és összekeverem.Egy kis konzervnyi,vagy egy marék mirelit kukoricát is belekeverek,enyhén sózom,bazsalikommal,oregánoval,petrezselyemzölddel fűszerezem.Kevés citromlé és olívaolaj is kerül bele.
Ezzel a saláta is elkészült!(Sör!!!)
A fokhagymát beletöröm a tejfölbe és elkeverem nagyon kevés sóval!
A mártás is kész!
Igazándiból ez egy nyári étek,egy forró nap vacsorájaként kitűnő frissítő!(Sörrel a készítése közben, pláne az :D!)
Minden jót!
úristen hosszú sor lenen,de a jó magyar kajákat imádom,és a kínait,ha éppen nem tudok főzni...(ami ritka,legfeljebb szólok anyunak:D)
Hmm de aminek nem tudok ellenállni azok a pici és nagyon kis aranyos töltött káposzták,mindegy hogy rizsest vagy kukoricás,csak jó kis szabolcsi töltöttkápi legyen:)
Ja és ott a palacsinta és az almás süti aminek szintén nem tudok ellenállni:)
Rántott sertésköröm,sültkrumpli,tartármártás.
Rántott sertésköröm: körmöket kettévágom , nagyon puhára megfőzöm sósvízben.Ha kész a nagyobb csontokat kiszedem és kirántom a szokott módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!