Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a kedvenc étele 22 hónapos...

Mi a kedvenc étele 22 hónapos babádnak? S hogy, készíted el neki?

Figyelt kérdés
2011. jan. 13. 07:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Már régen azt eszi,amit mi. Kedvence elég sok van. Most éppen a tésztákat szereti legjobban.
2011. jan. 13. 07:32
 2/9 anonim ***** válasza:
legjobban szereti a hagyományos káposztás tésztát (borsot minimálisat rakok bele) meg a hagyományos paradicsomlevest (kicsit de nem túl édesen).
2011. jan. 13. 13:20
 3/9 anonim ***** válasza:
A leveseket imádja,főleg a paradicsomlevest(kevés cukorral),és a húslevest répával.
2011. jan. 17. 21:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Őszintén? nem tudok ilyet írni. 20 hónapos a kislányom és annyira rossz evő gyermek, hogy nem tudok kedvenc ételét mondani. Ami egyik nap megeszik, azt a másik nap nem. Amit egyik nap jóízűen majszol, azt a másik nap el sem fogadja.

Nagyon nehéz...

2011. jan. 17. 22:16
 5/9 anonim ***** válasza:

22, lassan 23 hónapos ikreim vannak. Az evés mindig is nehéz eset volt Náluk, ahogy előttem is írták, amit egyik nap szívesen esznek, legközelebb rá sem néznek. Ráadásul nem is egyforma az ízlésük. A kislányom pl szereti a paradicsomos ételeket, a kisfiam képes inkább rosszul lenni tőle, de nem eszi meg, ugyanez van a borsóval. A répát eddig pl nagyon szerették levesben, meg amíg pépesítettem addig úgy is krumplival, most meg kiválogatják a levesekből.

Azért a húsleves sok zöldségfélékkel és csigatésztával még kedvenc, mikor melyik "alkatrésze" megy jobban. Tészták közül néha üresen jobban kell, mint túróval vagy sajttal, de a sült vagy rántott husi is csúszni szokott. :)

A kislányom pl a savanyú uborkát is szereti, tudom az nem étel, de ha kap belőle szívesen eszi.

Most vagyunk túl egy hasmenéses nyavalyán, ugyebár ekkor főtt répa, főtt krumpli, rizs és ilyesmi ételeket kell enni, na ezekre rá sem néztek. :( Napokig csak a tea, a tápszer meg a háztartási keksz ment, pár nap múlva a győri kakaós keksz... szerintem az hozta Őket helyre. Eddig nem is ettek semmi kakaósat, a túrórudiról is leszedem a csokit.

Ja, ami még kedvenc - volt legalábbis a nyavalya előtt, azóta nem kaptak még - a rizses hús. :) Csirkemellből főzök pörköltet, ahhoz teszek rizst, vagy tésztát, szokták szeretni.

Kifli, sonka, sajt... na több nem jut eszembe. Nem könnyű nap-mint nap eltalálni, hogy mi az amit meg is ennének, és jó is legyen. :)

2011. jan. 17. 22:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a lecsós virsli (főleg a lecsó) a kedvenc, pici tejföllel a tetején, és kenyérrel mártogatva. Továbbá a nagyi féle töltött káposzta. :) És a húslevesek, zöldséglevesek, krémlevesek. Szóval leves minden mennyiségben. És a túrós rétes.
2011. jan. 17. 22:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Lányom is tésztamániás. Sok kedvence van, a következőt elég gyakran csinálom:

Fél kiló darált marahhúst üvegesre párolt vöröshagymán megpirítok. Hozzáöntök két doboz hámozott, de egész/darabos paradicsom konzervet. Sóval, borssal, oregánóval fűszerezem, és addig főzöm, amíg szószállagú nem lesz. Kifőzök fél kg orsótésztát, vagy fussilit, és pici olajjal kikent tepsiben, vagy tűzálló tálban rétegezem a tésztát a szósszal. A tetejére kevés tejfölös szószt csurgatok (2 dl tejfölbe 1 dl tej, valamint zúzott fokhagyma), és sajtot reszelek rá. Aztán be a sütőbe. Hamar megvan, tök finom, lányom imádja. El tudna élni ezen.

2011. jan. 18. 09:13
 8/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is a tészták főleg: sajtos, túrós, mákos, pörköltszaftos:)

Ezen kívül tojásrántotta, hús hússal, mandarin, banán, joghurtok.

2011. jan. 18. 10:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem a kisfiam mindent megeszik! Imádja a főzelékeket, a húst, a tojást, felvágottakat tészta féléket megeszi ugyhogy nekem nagy szerencsém van,hogy nem válógatos!

Kedvence igazából nincs,mert mindent megeszik amit elé teszek :D

2011. jan. 18. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!