Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9-10 hónapos babádnak mi a...

9-10 hónapos babádnak mi a kedvenc főzeléke? Hogyan készíted el neki azt?

Figyelt kérdés
2010. máj. 14. 20:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Sütőtök: sütőben megsütöm a gerezdeket fóliában, feldarabolom, főzöviz, turmix, olivaolaj, csirkehús :) Szóval úgy csinálom, mint az elején, nem bonyolitom, mert igy is nagyon laktató.

A másik kedvence a zöldborsó, ezt kruplival összefőzöm, pici só, turmix, olivaolaj, csirkehús :)

Nem vagyunk túl komplikáltak :)

2010. máj. 14. 20:51
 2/11 anonim ***** válasza:
11.hónapos,és mr régen nem főzök neki klön. 8 hónapos kora óta azt eszi,amit a család többi tagja.(Van még két testvére is). Kedvence a paradicsomos húsgombóc, a zölbabot viszont nem szereti,de azért megeszi.
2010. máj. 14. 21:11
 3/11 anonim ***** válasza:

Brokkoli főzit szereti a 9 hónapos kisfiunk a legjobban.

Brokkolit,krumplival,csirkehússal,pici sóval megfőzöm. Majd a főzővízzel turmixolom.Ebből szoktam eltenni a fagyasztóba is,bébiételes üvegben.Nem tudok annyit főzni,hogy egyszerre megegye. Ha szükséges kiolvasztom szobahőn,majd kicsit megmikrózom.Pici vizet enged a kiolvaszás után,ezt is belekeverem.Ha híg teszek bele egy kis Sinlacot.

2010. máj. 14. 21:16
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi! Várom még a válaszokat. Hátha tudok egy kis ötletet meríteni! :)
2010. máj. 14. 21:32
 5/11 anonim ***** válasza:

Szerencsére az én kislányom szinte mindent szeret. kivétel a nyers alma.csak párolva vagy főve eszi. De talán a legjobban a vegyes zöldség főzeléket szereti: zeller, sárgarépa, brokkoli, burgonya kevés vaj, csirke vagy pulyka husi.a húst megfuttatom kevés vajon. majd felöntöm vizzel, hozzáteszem a zellert és a sárgarépát, ha félig megfőtt hozzáadom a burgonyát és a brokkolit. ha kész turmixolom.

néha egy kis almát is szoktam hozzátenni.ha a krumpli megfőtt egy pár percre beledobom a felkockázott almát és kész.

2010. máj. 14. 21:33
 6/11 anonim ***** válasza:

10 hos spagetti,soska,pörkölt kiskocka tésztával.

Úgy készitem ahogy magunknak csak füszerezés elött kiveszem az adagját és teszek neki el késöbbre is.

2010. máj. 14. 21:35
 7/11 anonim ***** válasza:
21:16-os vagyok.Néha egy kis sajtot is szoktam a főzelékeibe reszelni.
2010. máj. 14. 21:42
 8/11 anonim ***** válasza:
Bármi, amiben banán van. Tehát pl csirke-krumpli-banán.. Végülis a majmok is szeretik a banánt, az evolució során meg onnan származunk, nem? :-)
2010. máj. 14. 22:03
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia,az én lányom a sóskát szereti a legjobban (olajon megfonnyaszt,pici cukor,joghurt-liszt habarás,külön főtt krumpli husival és az egészet turmix),bejön még neki:cukkini-krumpli-répa-husi-kapor,turmixolni utána reszelt sajttal összemelegíteni,alma-krumpli-sütőtök-husi,főzni,turmixolni,tökfőzelék (joghurtos-lisztes habarás) almával,tízóraira pedig gyümölcsöt szoktam neki rizzsel adni,a gyümölcsöket a rizzsel együtt főzöm (szó szerint "szarrá főzöm",így tuti nem lesz darabos a rizs.A kedvence az alma-körte-megy rizzsel,de szereti az alma-banán, az alma-szőlő,az alma-őszibarack, banán-megy,alma-ananász kombinációkat is.Inni vizet,vagy frissen facsart gyümölcslevet kap.
2010. máj. 15. 11:20
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem már 11 hónaposak a hármasikreim, de ugyanazt esszük még,mint amit 9-10 hónaposan. A tökfőzelék az egyik kedvenc, ezt imádják.Viszont eddig csak bébiételben kapták. De a sütőtököt is imádják, én is sütőzacskóban sütöm meg darabokban, és vagy főtt krumplit vagy almát adok hozzá és persze húst is. A sárgarépát is szeretik, ezt mostanában úgy csinálom, hogy felteszem a felkockázott krumplit, felkarikázott sárgarépát főni, mellé vöröshagyma karikákat és fokhagymát teszek, pici só és olyan finom az illata is. (azért kezdtem el a hagymákat, mert meg voltak fázva, segített is nekik, de kiderült imádják a fokhagymás ételeket ) És persze húst (mikor mit, csirke, kakas, süllő, harcsa).

Amúgy meg szerencsére mindent megesznek. A sóskát, spenótot, brokkolit, kukorica, gesztenye, padlizsán, saláta, édesburgonyát (ezt ugyanúgy sütőzacskóban sütöm meg, mint a sütőtököt). Gyümölcsök közül: alma, banán, őszibarack, szőlő, avokádó, mangó, szilva, meggy. Ezek jutottak most eszembe.

2010. máj. 19. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!