Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a "csemege" és...

Mi a különbség a "csemege" és az "édesnemes" porpaprika között?

Figyelt kérdés
Sosem tudtam, én felváltva használom hol egyiket, hol másikat. Hálás lennék, ha valaki elmondaná, mi a különbség a kettő között. Köszi!
2009. febr. 14. 15:36
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

"Magyarországon hétféle minőségben dolgozzák fel:

különleges: Élénkpiros, tüzes fényű, kellemesen fűszeres illatú, édes, vagy kissé csípős zamatos, a legfinomabb őrlésű paprika.

csípősségmentes: Világospiros, kellemes fűszeres illatú, nem csípős, és nem olyan finomra őrölt, mint a különleges paprika.

csemege: Világospiros, kellemes fűszeres illatú, zamatos, alig érezhetően csípős, nem olyan finomra őrölt mint a különleges paprika.

édes-nemes: A csemegénél sötétebb árnyalatú, zamatos, kissé csípős, kellemes ízű és közepes őrlésű paprika.

félédes: Az édes-nemesnél világosabb, tompább színű, jellemzően fűszeres, kellemesen csípős, közepes őrlésű.

rózsa: Eléggé csípős, piros színű, közepes őrlésű.

erős: A sárgától a barnáspiros színig változó színű, erősen csípős, középfinom őrlésű."

2009. febr. 18. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :-)
2009. febr. 18. 16:43

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!