Sertéslapockából milyen étel készíthető?
Figyelt kérdés
Pörköltnek, vagy esetleg gyrosnak jó?2011. febr. 21. 13:17
1/6 anonim válasza:
Persze, minden féle disznóhúsos ételnek jó.Csak van aki a soványabb vagy a zsírosabb húsokat szereti.
2/6 anonim válasza:
Természetesen jó pörköltnek és gyrosnak is. Vagy rizses húsnak, brassóinak, székely káposztának.
3/6 anonim válasza:
Lucskos káposztát is csinálhatsz belőle.
4/6 anonim válasza:
Én ma csináltam egybesült hust. Jól besóztam egybe l kg lapockát. Több helyen éles késsel megszúrtam, és a résekbe fokhagyma gerezdeket dugtam. Forró zsirban átpiritottam az egészet körbe-körbe, kifehéredésig. Majd l óra 20 percet sütöttem fólia alatt l70 fokon a sütőben. Levettem a fóliát, és még kb. 20 percig elsütöttem alóla a vizet, amit ő engedett. Jó sok zsirt használtam, hogy maradjon pár napig kenyérre is.
5/6 doboszoli válasza:
A lapocka a sertés leghálásabb része. Szaftos, és szárazabb részei is vannak, ha minden kötél szakad a "dióból" még rántani való szeletek is nyerhetők.
Alkalmas pörköltnek, gulyásnak, tokánynak, ragulevesnek, darálni,sütni egyben és darabolva, szóval szinte mindennek. Én például a füstölt sonkát is jobban "tisztelem" lapiból, mint combból.
6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2011. febr. 22. 08:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!