Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell ilyen piskótát sütni?

Hogy kell ilyen piskótát sütni?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=xHY_F53ClJ8



Nem tudom külföldön mivel, miből, vagy hogy csinálják az ilyen piskótát, de nekem sosem lesz ilyen kemény. Feljön szépen, jó magas lesz meg minden, de nem tudom hogy lehetne olyat sütni, hogy kenyérszeletelővel lehessen vágni, formázni :D?

Sógornőmnek ilyen ferde tortát szeretnék sütni, de az én piskótám túl puha lenne hozzá. Férjem arra tippel, hogy nem tesznek bele lisztet, csak keményítőt, és attól lesz ilyen kemény.


Tud valaki valami jó receptet? Előre is köszönöm a válaszokat:)!


2011. febr. 17. 11:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Tobb lisztet tegyel bele, nekem ugy lesz ilyen. :D
2011. febr. 17. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
NO SALTY-oldal itt a neten,nagyon klassz dolgok vannak tanácsokkal ötletekkel,én amit onnan sütök mindig jól sikerül!De ami a filmen volt szerintem,vagy cukrász,vagy bolti piskóta!
2011. febr. 17. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Boltit nem fogok venni, azt nem szeretem, meg drága is. Ezek a piskóták nem bolti piskóták, hanem otthon sütik meg, szóval háziasszonyok :) csak náluk mások az arányok, meg az alapanyagok.
2011. febr. 17. 12:27
 4/6 A kérdező kommentje:
Több lisztet? Oké, de mennyivel többet :D? És mihez képest:D? Mert így még mindig nem tudom, hogy a csudába csinálnak ilyen beton kemény piskótát :(.
2011. febr. 17. 12:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a mi piskótánk attól magas, ritka (lyukacsos) és pillekönnyű, mert mindent elkövetünk azért, hogy az legyen. (Keményre vert hab, meg viszonylag kevés cukor, és sokan még sütőport is teszünk bele) A cukor lefelé húzza a piskótát, tehát ha egy kicsivel többet teszel bele, a habot nem vered olyan keményre, lehet, hogy az egész sűrűbb lesz. Az biztos, hogy amikor én - véletlenül - odaégettem a piskótát (bejött a szomszédasszony), két napig őrizgettem a spájzban, utána én is ilyen könnyen daraboltam fel, mint a fenti linken.

Tehát: ha minimum előtte való nap megsütöd, és csak másnap töltöd be, akkorra már szárad, és a tölteléktől ugyanúgy visszapuhulhat.

2011. febr. 17. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én a múltkor egy elrontott piskóta után kipróbáltam egy kevert tésztát tortaalapnak. Mindenből ugyanannyi kell, mint amennyit a piskótába tennél, de ugyanannyi margarint is tegyél a tésztába (sütőporral természetesen), nekem ez a kevert tészta nagyon szépen feljött, de szilárdabb volt és könnyen lehetett szeletelni, akár a videón látható módon is. Onnan gondolom, hogy ezt is lehet 'piskótának' nevezni, hogy egyszer egy Nigella által sütött ilyen kevert tésztát is simán lepiskótáztak (így fordították) a TV paprikán :)

Nekem mindenesetre nagyon bevált, imádta a család a tortát :)

2011. febr. 19. 00:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!