Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túrogombócot 1 éve nem ettem...

Túrogombócot 1 éve nem ettem hogy készül? Még nem csináltam egyszer sem. Nehéz?

Figyelt kérdés
2009. febr. 12. 15:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nálam pont ma volt ebédre! Előző nap egy kis tálkában fél kiló túrót össze keversz 4 tojással, s másfél bögre grízzel, kis reszelt citromhéj ha van, 1-2 vaníliás cukor, s 2 evőkanál sima cukor. Jól összekavarod, folpackal lefeded, s mehet a hűtőbe, másnap délre jól megdagad a gríz, s nem fog szétfőni.


Másnap forrásban lévő vízbe, vizes kézzel dió nagyságú golyókat formálsz, bele dobálod, s 10 percig főzöd.

Míg fő, addig kb. 5 evőkanál olajat megmelegítessz egy serpenyőbe, majd rá öntessz másfél bögre zsemlemorzsát, s addis sütöd, míg arany sárga nem lesz. Erre szeded ki a gombócokat, s majd óvatosan megrázogatod hogy mindenütt morzsás legyen. Nagyn könnyű elkészíteni. A lényegye hogy előző nap este kavard össze, akkor nem fő szét!

2009. febr. 12. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Nyami!!:) Köszönöm minnél előbb össze hozom:)
2009. febr. 12. 17:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Túrógombóc recept

Kategória:

Egytálételek


Hozzávalók:

75 dkg túró,4 e.tojás, 14 dkg búzadara,10 dkg zsemlemorzsa,3-4 dkg vaj (kevés olaj is lehet),pici só.

Ízlés szerint tejföl,vagy p.cukor a tetejére


Elkészítés:

A túrót áttörjük,a 4 e.tojást keverjük bele,majd a búzadarát és pici sót is adjuk hozzá.Kis ideig állni hagyjuk,majd vízbe mártott kézzel kis gombócokat formálunk belőle,és gyengén sós,bő,forró vízben főzzük.Mérsékelt tűzön (kb.8-10 perc),amíg a gombócok fel nem jönnek.Szűrőkanállal kiszedjük őket,majd vajas pirított morzsába forgatjuk.(Kevés olajban is meg lehet pirítani a zs.morzsát.)Tejföllel meglocsolva tálaljuk.Aki édesen szereti,az porcukorral hintse meg,de össze is lehet keverni a cukrot a pirított zs.morzsával és abban forgatjuk meg a gombócokat.


Elkészítési idő: 30 perc

2009. febr. 12. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Túrógombóc - ahogy nagymamám készítette

Hozzávalók:

# 1/2 kg tehéntúró

# 2 db tojás

# 1 bögre búzadara (A pöttyös bögrével mérve. Ha olyan nincs a háztartásban,

# akkor bármilyen 2,5-3 dl-es bögre megteszi!)

# só,

# Ízesétéshez:

# kevés olaj,

# zsemlemorzsa,

# porcukor,

# tejföl


Elkészítése: Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól

megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk -ízlés szerinti méretű- gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is

kínálunk.

2009. febr. 12. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi hát akkor kiszámolom melyiket csinálom:))))
2009. febr. 13. 09:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!