Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljátok a tiramisut?

Hogyan csináljátok a tiramisut?

Figyelt kérdés
Esetleg olyan receptje van valakinek, amiben a Mascarpone-t lehet mással helyettesíteni?
2011. febr. 14. 17:45
 1/8 anonim válasza:
45%
Én natúr vajkrémmel szoktam helyettesíteni.
2011. febr. 14. 17:52
 2/8 anonim ***** válasza:
45%

Hozzávalók, 45 dkg sajt krém (én Mascarpone-t szoktam de natúr Medve sajtot, vagy tömlős Olympia sajtot is használhatsz), 2 db tojás, 3/4 bögre cukor, 2 evőkanál citromlé, reszelt citromhéj, 2 kávéskanál vanília aroma, 10 dkg édes keksz (én Hobbits zabpehelykekszet szoktam),

10 dkg margarin (Teavaj)

A margarint megolvasztod, és az előre ledarált kekszet belekevered (én klopfolóval összeütöm zacskón keresztül), majd egy kb. 24 cm átmérőjű tortaforma alját egyeneletesen be kell teríteni az így készült masszával.(én egy 10 percre be is szoktam rakni kicsit összesütöm de a receptek nem írják, szóval nem muszáj) A többi hozzávalót egy nagyobb tálban össze kell vegyíteni, és robotgéppel kb. 3-4 percig nagy fokozaton keverni. Az elkészült krémet a tortaformába rá kell önteni a már elkészített kekszes alapra és előmelegített sütőben közepesnél gyengébb lángnál kb. 3/4-1 óra alatt készül el.

Utána hűtsd ki és tedd be a hűtőbe, 1 nap után a legfinomabb.

Jó étvágyat! :)

2011. febr. 14. 17:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem az anyum egy nagy doboz tejfölt berak egy olyan anyagba, ami átengedi a levet, azt 3 napig hűtőben csöpögteti, majd a mascarponét helyettesíti azzal, ami a ruhában maradt.
2011. febr. 14. 18:05
 4/8 anonim válasza:

Hozzávalók:

- 25 dkg natúr vajkrém

- 4 dl habtejszín

- 2 cs babapiskóta

- keserű kakaópor

- kb 4-5 adag lefőzött kávé tejjel és kicsi cukorral ízesítve

- cukor, ízlés szerint

A tejszínt keményre felverem (ha kell habfixálót is teszek bele), óvatosan összeforgatom a vajkrémmel, cukorral. A babapiskóták felét egyenként kávéba mártom majd tepsibe rakom. A krém felét ráteszem, megszórom kakaóval. Erre teszem a maradék babapiskótát szintén kávéba mártva. Ráteszem a krém másik felét is, majd ismét kakaóval szórom meg. Hűtőben állni hagyom pár órát.

Ez egy nagyon finom és egyszerűen elkészíthető recept, mindig így csinálom.

2011. febr. 14. 18:06
 5/8 anonim válasza:

Én nagyon egyszerűen csinálom, és az egész család imádja, ha vendégek jönnek mindig kell csinálnom:

500 gr mascarpone

3 db tojás

3 zacskó vanilincukor

1 kiskanál rumaroma

háztartási keksz

babapiskóta

kávé

A mascarponét összekeverem tojássárgájával, rumaromával és a 3 zacskó cukorral, majd felverem a tojás fehérjét, és utána az egészet összekeverem a habverővel, hogy jó lágy legyen. Ezután beáztatom kávéba a babapiskótát és a háztartási kekszet, majd rétegenként tálba teszem alulra babapiskóta, aztán krém, utána keksz, krém, babapiskóta, tetejére a maradék krém, és szórok rá kakaót.

2011. febr. 14. 18:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szarvasi mascarpone dobozának a belsején ott a recept, én azt szoktam megcsinálni, és nagyon tuti:-)
2011. febr. 14. 19:43
 7/8 anonim ***** válasza:
ma 18.06 - jól hangzik
2011. febr. 14. 20:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Általában én is vajkrémmel helyettesítem, de úgy, hogy a vajkrémet egy kis cukorral és tejföllel elkeverem, jobban hasonlít így az íze a Mascarponéra.
2011. febr. 14. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!