Ha nincs fehérborom akkor 1deci vizzel helyetesíthetem? És 1,5-2dl tejszínem van beletehetem az egészet?
Tejszínes-gombás szósz
Hozzávalók:
•15 dkg gomba
•2 kis fej hagyma
•1 dl száraz fehérbor
•1 dl tejszín
•liszt
•oregánó
•bazsalikom
•só
•bors
A hagymát vágd nagyon apróra, és pirítsd meg egy kevés olajon. Ezután öntsd rá a szintén nagyon apróra vágott gombát, és fűszerezd meg. Amikor a levét elfőtte - ez akár 20 perc is lehet -, öntsd hozzá a bort, majd sűrítsd be a lisztből és tejszínből készült habarással.
ha elhagyod a bort, akkor is nagyon finom lesz.
emiatt nem kell folyadékot pótolni.
Én soha nem vizezem a gombaszószt.
Fél kg gombához kb. 3-3,5 dl hab(!)tejszínt (nem főző!) használok (természetesen cukrozatlan habtejszínt) használok, tehát az 1 dl 15 dkg-hoz reálisnak látszik. 2 dl-rel nem lesz gomba íze.
A 3 dl tejszínbe 1 púsos evőkanál lisztet teszek, így a tiedbe nagyon minimális kell majd.
Sózni csak a végén szoktam, mikor már megfőtt a habarás (nincs lisztíze), mert a tejszínes dolgokat nagyon könnyű elsózni.
És a 15 dkg gombához nagyon nem kell majd 20 perc. A fél kilóhoz kb.
Amúgy hány adagot szeretnél főzni? Mert ennyi gombából 1 adag lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!