A túrós derelye töltelékében a reszelt citromhélyat helyetesíthetem pár csepp citromlével?
50 dkg liszt, 2 tojás, 6 dkg zsír, 30 dkg lekvár tetszés szerinti (én a szilvát kedvelem) 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg cukor ( a szilvához fahéj)
Elkészítés:
A lisztből és a tojásból nagyon vékonyra nyújtott tésztát készítünk, félbehajtjuk. Az egyik felére a lekvárból mogyorónyi halmokat rakunk, egymástól 4-5 cm távolságra. Gyorsan kell dolgozni, hogy a tészta ne száradjon ki. A levár közötti részeket tojásfehérjével megkenjük, amit az egyik tojásból félretettünk. Ezek után a tészta másik felét ráhajtjuk és a lekvárhalmok közötti részt jól lenyomkodjuk. Derelye metélővel egyenlő nagyságú négyszögeket metélünk. Sós vízben valamivel tovább főzzük, mint a szokásos tésztát. A morzsát a zsírban aranysárgára pirítjuk, és a kifőzött tésztát beletéve összevegyítjük. Tálaláskor porcukrot szórunk rá vagy teszünk mellé.
Nyugodtan helyettesítsd!
Recept:
3-4 krumlit héjában megfőzöl. Majd ha kihűlt, meghámozod és belereszeled egy mély tálba. Hozzáadsz 0,5 kg lisztet,4 e.k. cukrot, 1 tojást, és annyi vizet, hogy jól gyúrható legyen (kb 1 dl).
Kinyújtod a tésztát, és kockákra darabolod. Bármit töltesz bele lényeg, hogy viszonylag masszív legyen, nehogy főzéskor kifollyon! Tehát vagy sütésálló lekvár vagy a túrótöltelék, de én már kipróbáltam reszelt almával is!
Tehát a tésztakockák egyik felébe rakod a tölteléket, mejd kettéhajtod átlasan! Lobogó vízben megfőzöd(feljön a tészta a víz tetejére)majd pirított morzsába forgatod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!