Mondj egy olyan süteményt aminek az elkészítése nagyon egyszerű és finom?
Joghurtos sütemény
Hozzávalók:
* 2 tojás
* 2 pohár joghurt, kefir vagy tejföl
* 2 pohár cukor (a joghurt poharával mérve)
* 1 pohár olaj
* 4 pohár liszt
* 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem, és egy vajazott-lisztezett tepsibe öntve kisütöm. Nem lehet elrontani, és nagyon finom! A süti alapíze is változik kicsit azzal, hogy joghurt, kefir vagy tejföl felhasználásával készítjük-e, ezenkívül bármit beleszórhatunk a tésztába sütés előtt, csak a képzeletünk szab határt! Darált dió/mogyoró/mandula, csokoládé, gyümölcs, zselécukor, gumicukor, franciadrazsé - bármi!
Szerintem a legjobb a meggyes-csokidarabos változat, de szoktam almás-fahéjasat is csinálni.
Hókifli
60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 35 dkg darált dió, 15 dkg porcukor mindent gyurj össze egy tálban 1 órára rakd a fagyasztóba. Lisztezett deszkán sodorj rúdakat ezzeket vágd el formázd kifli v. patkó alakra. 8-10 percig süsd.
Dió helyet lehet mandula, mogyi, kókusz az alakja is lehet más.
Brownies? 1+3 perc elkészíteni :)
Összekevered, be mikróba 3 percre és kész is :)
Reggel kávé mellé nincs is jobb.
Hát én egymagam megeszek egy tepsivel :D
Nem tudom egyébként sajna, mert nekünk lehet más mennyiségekkel van meg a recept (az összetevőket tudom és az arányokat kb, azok megegyeznek, ezért linkeltem ezt, más városban vagyok jelenleg, így nem tudom megnézni a miénket), tippre ez egy átlagos tepsihez elég, ami meg hát kinek hány főt jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!