Linkelnétek ilyen süit?
Geológus szelet
Hozzávalók:
25 dkg háztartási keksz, 2 tojás, 25 dkg margarin, 3 evőkanál kakaópor, kb. 1-1,5 dl tej, 20 dkg dió, 20 dkg cukor, ízlés szerint mazsola.
Elkészítés:
A cukrot a tojásokkal és a margarinnal kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a nagyobb darabokra tört kekszet, a diót és a mazsolát. Egy nagyobb edényben kb. 6-8 perc alatt sűrűre főzzük. Alufóliával kibélelt őzgerincformába öntjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kiborítjuk, és szeleteljük.
Bajadéra
60 dkg cukrot 2 dl. vízzel felfőzünk. Beleteszünk 25 dkg rámát, megvárjuk, míg elolvad, majd levesszük a tűzhelyről.
Belekeverünk 20 dkg darált diót és 40 dkg darált kekszet. 2 részre osztjuk, az egyik felébe 4 rúd olvasztott csokit teszünk (lehet kakaó is).
Egy kisebb pepsit kibélelünk alufóliával és a csokis masszát belenyomkodjuk, szép egyenletesen eligazítjuk. A tetejére a világos masszát ugyanígy elterítjük.
Legvégül csokimázzal bevonjuk és néhány órára a hűtőbe tesszük.
Csokimáz: egy tábla csokit (gázon) vízbe állított edényben felolvasztunk, a tűzről levéve 1 evőkanál étolajat keverünk hozzá
Én kb. 2x2 cm-es kockákra szoktam felvágni, olyan, mint egy falat csoki.
Ananászos keksztorta:
1 ananászkonzerv/darabolt/, 10 dkg kristálycukor, 25-25 dkg tejcsokoládé és háztartási keksz, 5-5 dkg porcukor és mazsola, 8 dkg vaj.
Az ananász levét egy edénybe öntjükés a kritálycukorral sűrű szirupot főzünk. Hozzáadjuk a csokit és a vajat. Addig melegítjük, amíg a csoki felold, beletesszük a mazsolát, az ananászdarabokat, az összetört kekszet, és jól összedolgozzuk. Porcukorral beszórunk egy formát, és belenyomkodjuk a keveréket. Hűtőbe tesszük, legalább 2 órát állni hagyjuk, majd a formából kiborítva ananásszal díszítve tálaljuk.
Kekszes almás sütés nélkül
Hozzávalók: Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz - ha lehet akkor szögletes forma, 3 csomag főzni való vaníliás pudingpor, 20 dkg kristálycukor vagy méz, 8-10 evőkanál víz, 8 dl víz, 1, 25 kg alma. A tetejére: 5 dkg margarin, 4 evőkanál porcukor, 4 evőkanál keserű kakaópor.
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vízet ráöntünk, cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük. Ha mézzel készítjük, akkor azt már a puha almához keverjük. Közben a vaníliás pudingporokat 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Egy kb. 28x23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk. A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül. A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!