A pörkölt jóízű hagyma nélkül?
Holnap megyek fogorvoshoz, és nem szeretném, ha hagymaszagú lenne a szám, de úgy ennék egy kis husit.
Mit csináljak? Ha veszek hagymakrémet, az is érződik?
Amúgy milyen húsból a legjobb a pörkölt?
még nem főztem ilyet.
akkor most inkább hanyagolom.
veszek a kínaiban édes-savanyú csirkét.
köszi mindenkinek! :)
majd valamelyik nap elkészítem életem első pörköltjét, jó hagymásan.
Hagyma nélkül olyan, mint a Való Világ Szandika nélkül.D)
Marhából: lábszár, nyak, vastag lapocka, pacal
Sertésből: lapocka, csülök, tarja, dagadó(!),köröm
Birka: fél, vagy egész birka
Csorog a nyálam!
Bár mifelénk vagy marhapörkölt, vagy pacal. Ha pacal, akkor abban nincs más, csak pacal.
Vagy sertéspörkölt, vagy körömpörkölt. És a körömpörköltben nincs más csak köröm.
Így is, úgy is csorog a nyálam!
már rég bevacsoráztam, a kínaiban vettem kaját.
majd valamikor megcsinálom ezt a pörkölt dolgot.
Kisibolya nagyon egyetértünk!!
Manapság divat a drága pacalpörköltet keverni mindenfélével.
Csülkös, körmös, velős, stb. pacal. Ezek mindegyike felséges eledel, külön-külön. Ezáltal egymás ízvilágát nem kiegészítik, hanem rivalizálnak egymással az ételben. A pacalnak lehet olyan szaftot főzni, hogy a merőkanál is megáll benne.
A körömpörkölt úgy igazi(nekem), ha csak körömből készül,
lehetőleg elsőből, és minden munkaeszköz nélkül két kézzel
tolva az arcomba, a könyökömön is folyik a ragadós szaft.
Mellé foszlós friss kenyér, csípős kisdinnye, házi törköllyel megalapozva, mátrai rizlinggel betakarva.
Ám aki keverve szereti, elfogadom, ízlések, és pofonok..
szia Zoli! hát az én uram, pont így eszi a körömpörköltet,ahogy Te:))mélytányérból, a szaftot kézzel tunkolva, és kézbe fogva cuppogtatja a cocamancsot.
egyszer volt, hogy arany vejem nálunk illedelmesen akarta
ennia körömpörköltet, ahogy illik, késsel-villával,aztán az első kísérletnél a köröm az asztal közepén landolt,összefröcsögve mindent.
szegény, majd el süllyedt, én meg fulákoltam a röhögéstől,
persze nem előtte, csak elfordulva:))
na azóta megtanulta, hogy kell a körmöt enni..
üdv-e-
Félreértés ne essék, tudok késsel-villával enni, sőt tudom mire való a halkés, meg a papírszalvéta, de ez valahogy így esik jól. "Nem adhatok mást, csak mi lényegem."
Már megint hajnali főzésben utazol?
ahogy, mondod, a lányom és az unokám is lebetegedtek,magas lázuk van. persze, hogy bevállaltam a főzést:))
és 42 éve 5 órakol kelek, nem tudok egyenlőre átállni.
a macskáim sem hagynának:)))amúgy egyáltalán nem értettelek félre, feltételeztem rólad, hogy késsel-villával is tudsz enni.XDDD
üdv-e-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!