Nagyon vekony, nagyon finom magaban is isteni palacsintat hogyan keszitsek?
3 tojásból csinálom, olyan 15 db-18 db szokott kijönni. Bőven megy bele: cukor, liszt, tej, fél deci olaj,só.
Be a hűtőbe egy fél óra pihi a tésztának, majd ha kivéve,ha sűrű, akkor kis bubis víz.
Teflon serpenyőt használok, fokozatosan melegítem forróra, az olajat nagyon nagyon vékonyan kenőecsettel kenem fel. Állítólag isteni a palacsintám és eszméletlenül vékony.
A cukortól valóban leragad, titka az a nagyon kevés olaj, hogy éppencsak látszódjon a serpenyő alján, minden második palacsinta vagy minden első után kell felkenni.
Én így csinálom és nálunk ez nagyon bevált.
1kg liszt
8 tojás
cukor/amennyit csak akarsz/
pici só
tej
Én csak tejjel hígítom fel!/valaki fele szoda fele tej /
A cukrot tehetsz bele sokat ha édes szájuak vagytok .ne félj ha jó teflonod van nem fog oda ragadni .
Én nem teszek a keverékbe olajat,zsírt használok a sütésnél.Üresen is nagyon fincsi.
De szoktam olyat is csinálni,hogy reszelek bele 2db almát!/ez is fini/
Ha akarod probáld ki /nem muszály/
Jó étvágyat és sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!