Csirkebecsinált levest recept?
Én így készítem 4 személyre:
A hússal kezdem, mert az később fő meg. Apróra kockázom vagy darabolom, attól függ, hogy milyen hús. Én disznó combból vagy csirkehúsból készítem. A húst felteszem főni, mikor felforrt, leszedem a habját, fűszerezem, mint a húslevest, takarékra veszem és szinte teljesen megfőzöm.
Aztán felkarikázok 2 répát és 1 zöldséget. Kis kockákra vágok 3-4 kisebb szem krumplit. Veszek egy kis marék borsót és mivel mi szeretjük, ha van otthon, néhány kelbimbót, brokkoli- és karfiolrózsát. Felbontok egy doboz konzerv gombát.
Ezeket a zöldségeket kevés olajon egy pici víz hozzáadásával, fedő alatt, gyakran, de óvatosan kevergetve majdnem teljesen puhára párolom. Mikor készen van, megszórom liszttel rászedem a húst, kicsit összekavarom, majd ráöntöm a levest, amiben a hús főtt és pótolom vízzel, ha szükséges. Megkóstolom, utánaízesítek, ha szükséges, megszórom tárkonnyal és készre főzöm.
Mikor elkészült, egy levesestálban összekeverek 2 ek. tejfölt egy tojássárgájával és erre szedem a forró levest.
én pont úgy csinálom, ahogy neked az ismerősöd momdta.
szóval egy kisfejgahyma dinsztelve, rá a karikázot zöldség, együtt párolódik kicsit. liszttel, kicsi paprikával leszórom,felöntöm vízzel, belerakom a csirkeaprólékot és együtt főzöm tovább a hús megpuhulásáig.són kívül egy kis bors kerül még bele,no meg egy kis aprótészta. tetejére friss petrezselyem.
a tejfölt nálunk nem mindenki szereti,így az asztalnál
tejfölözi, aki kéri.
figyelni kell rá, mert újraforráskor hajlamos kifutni:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!