Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkebecsinált levest recept?

Csirkebecsinált levest recept?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm úgy mondta a receptet,hogy olajon piritsam egy kicsit a zöldségeket,ezután liszttel szórjam le,ezután jöhet a hús,végén csipetke.Na az a bajom hogy már nem igazán emlékszem a receptre.A neten meg sokféle képpen van,de sehogy se úgy ahogy én írom.
2011. febr. 3. 21:40
 1/4 anonim válasza:
Nem kell bele más vagy mire vagy kíváncsi?
2011. febr. 3. 22:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Én így készítem 4 személyre:

A hússal kezdem, mert az később fő meg. Apróra kockázom vagy darabolom, attól függ, hogy milyen hús. Én disznó combból vagy csirkehúsból készítem. A húst felteszem főni, mikor felforrt, leszedem a habját, fűszerezem, mint a húslevest, takarékra veszem és szinte teljesen megfőzöm.

Aztán felkarikázok 2 répát és 1 zöldséget. Kis kockákra vágok 3-4 kisebb szem krumplit. Veszek egy kis marék borsót és mivel mi szeretjük, ha van otthon, néhány kelbimbót, brokkoli- és karfiolrózsát. Felbontok egy doboz konzerv gombát.

Ezeket a zöldségeket kevés olajon egy pici víz hozzáadásával, fedő alatt, gyakran, de óvatosan kevergetve majdnem teljesen puhára párolom. Mikor készen van, megszórom liszttel rászedem a húst, kicsit összekavarom, majd ráöntöm a levest, amiben a hús főtt és pótolom vízzel, ha szükséges. Megkóstolom, utánaízesítek, ha szükséges, megszórom tárkonnyal és készre főzöm.

Mikor elkészült, egy levesestálban összekeverek 2 ek. tejfölt egy tojássárgájával és erre szedem a forró levest.

2011. febr. 3. 22:30
 3/4 anonim ***** válasza:

én pont úgy csinálom, ahogy neked az ismerősöd momdta.

szóval egy kisfejgahyma dinsztelve, rá a karikázot zöldség, együtt párolódik kicsit. liszttel, kicsi paprikával leszórom,felöntöm vízzel, belerakom a csirkeaprólékot és együtt főzöm tovább a hús megpuhulásáig.són kívül egy kis bors kerül még bele,no meg egy kis aprótészta. tetejére friss petrezselyem.

a tejfölt nálunk nem mindenki szereti,így az asztalnál

tejfölözi, aki kéri.

figyelni kell rá, mert újraforráskor hajlamos kifutni:))

2011. febr. 4. 06:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Utolsó!Ez az:-)...csak én a végén mindig nokedlit szaggatok bele,mert imádom:-).Köszi a segítségeket!
2011. febr. 4. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!