Huslevest szeretnek kesziteni, de hogyan alljak neki?
Én így csinálom (habot sem kell szedni, mert nem lesz rajta:D):
3liter hideg víz
4db pulykanyak, közepes, szép húsos
4db szép nagy s.répa
1db gyökér, 1 paprika, 1 fej vöröshagyma
fél zellergumó
kb 2-3 kiskanál só (teáskanál)
kb 2 kiskanál vegeta
1 db leveskocka
babérlevél
köménymag
zöldségzöldje, esetleg tárkony is mehet bele
Hideg vízbe felteszem főni a husit addig amíg nem forr, teljes lángon. Majd ha forr teljesen lehalkítom. 1 órát főzöm így, majd beleteszem a sót, zöldségeket, köménymagot, paprikát, hagymát. Kb 3/4 órát főzöm így, aztán beleteszem az ételízesítőt, leveskockát. Kb 5 perccel lekapcsolás előtt megkóstolom, ha kell utána sózok. Másik lábosba kimerem a napi adagot, megvárom amíg felforr, beletszem a tésztát, megvárom újra a forrást, majd lekapcsolom. Pár perc alatt megpuhul a tészta benne.
Ha másik lábosba mered, akkor a leves még forrjon, mert így zsír nélkül át tudod merni.
Én 2 hónapja főzőcskézek!! Nem olyan nagy ördöngősség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!