Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Huslevest szeretnek kesziteni,...

Huslevest szeretnek kesziteni, de hogyan alljak neki?

Figyelt kérdés
Ti hogyan foztok huslevest?
2009. febr. 7. 21:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%

Veszel egy nagy fazekat, és bele teszed a megmosott húst (csirke, tyúk, sertés húsos csont, stb...), a zöldségeket (krumpli, sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, vöröshagyma, fokhagyma), a fűszereket (só, szemes bors, vegeta, kurkuma) és felteszed főni annyi hideg vízbe, amennyi levest szeretnél. Lassú tűzön kell főzni, épp csak hogy gyöngyözzön a teteje. A habot nem szoktam leszedni még akkor sem ha gusztustalan, mert a végére úgyis eltűnik, és abban vannak az ízanyagok. Mikor a hús megfő, készen van.

A sokféle zöldséget akkor is tedd bele ha nem szereted, mert azoktól lesz finom, max a végén kidobod. Én a kutyának szoktam adni :-)


Anyósom isteni finom húslevest csinál, és ő úgy kezdi, hogy a sárgarépa szeleteket kis olajon megpirítja, utána teszi bele a többi cuccot. De mikor én ezt kipróbáltam, sült répa ízű lett a levesem, nem tudom mit rontottam el :-)

2009. febr. 7. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Tyúkhúslevest én a nagymamám receptje szerint úgy készítem, hogy veszek egy tyukot(vagy csirkét), feldarabolom, 2 comb, 2 szárny, meg félbevágom a hát-mell részt.(ne felejtsd el a feneke végén azt a kis bigyót levágni, azt ki kell dobni) Megmosom, belepakolom egy nagy fazékba (10literes, de 5 liter lesz, mert sok benne a cucc), majd megtisztítom, feldarabolom a zöldségeket: 2 gyökér, 6-8 sárgarépa(abból szeretem ha sok van), 2 paradicsom félbevágva, 1 paprika félbevágva, hagyma félbevágva, vagy póréhagyma felkarikázva, zeller ízlés szerint, meg még amit szerettek, pl. karalábé, de nem lehet elrontani, mert a sok zöldségtől lesz nagyon finom! Felöntöm az egészet, kb 5 liter víz fér bele, majd 2 marék só, inkább kevesebb, mert utólag lehet sózni, de elvenni..., majd felteszem főni, ha forr, lejjebb kapcsolom, mert csak kicsit bugyogva kell főzni. Kb 1 óra múlva adok hozzá borsot, majd a végén 10 perccel a főzési idő vége előtt Vegetát ízlés szerint. Nekem kb 3 órát eltart, ha tyúkról van szó. Ha kész, leszűröm, különteszem a húst, meg a zöldségeket is, mert ha külön van a lé, tovább eláll. Bár ennyiből én fagyasztok is le. Sok sikert!
2009. febr. 7. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat, nagyon aranyosak vagytok!!!!!

Igy nem is tunik neheznek, hus es zoldsegek, es foni hagyni. Holnap vagy hetfon fozok, puszi!

2009. febr. 7. 22:09
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
én is úgy csinálom a húslevest, mint az előző, de teszek még bele egy darab káposztát, egy hagymát, fűszerként 5-6 szem borsot, 4-5 szem szegfűborsot, 3-4 gerezd fokhagymát, 1 kis csokor petrezselymet egyben, és vegeta nem is kell, mert nagyon finom lesz így is a sok zöldségtől és a fűszerektől
2009. febr. 7. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Koszi neked is a valaszt!
2009. febr. 7. 22:20
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én mindisal ésborsg előbb teszem fel a húst főni szemesborssal és fokhagyma gerezdekkel. Lassú tűzön addig főzöm, hogy elfője a habját (marhát mégtovább) és csak akkor zöldségezem fel. de nem teszek bele minden zöldséget egyszerre, mert azt is figyelembe veszem, hogy a répa pl tovább fő, mint a krumpli, karfiol, karaláb vagy a kel. Én is teszek bele mindenféle zöldséget, minél jobb ize legyen. Nem feltétlen mindent és mindenből csak 1-2 rózsányit, kisebb darabot, pár szél zöldbabot, marék borsót, stb
2009. febr. 7. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Koszi!!!
2009. febr. 7. 22:57
 8/12 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon fontos a sorrend! Elősször felteszed a húst vagy a csontot főni (mindig hideg vízzel öntöd fel!)! Majd elkezd szépen habozni és forrni, ekkor a habot leszeded róla és lehalkítod alatta a gázt! Fontos, hogy ilyenkor amikor már felforrt, ne forrald tovább, csak szép lassan hagyjad főni! Ha tovább forralod vagy nem szeded le róla a habot, akkor zavaros lesz! Ha tyúkot főzöl, elősször kb. 1 órát hagyjad magába főni, mert ha rögtön az elején beleteszed a zöldségeket, azok szétfőnek, de a hús meg még addigra nem lesz puha!

Én úgy szoktam, hogy felteszem hideg vízbe a csontot vagy a húst, megvárom még felforr, lehabozom, teszek bele sót, ételízesítőt, borsot, kurkumát, szerecsendiót, leveskockát 1-et, vagy 2-őt a mennyiségtől függően, egy hagymát jó alaposan megmosok (nem kell megpucolni), azt is beleteszem, nyáron egy fehérpaprikát is dobok bele! Ha öreg tyúkot főzök, akkor csak jóval később teszem bele a zöldségeket. Elősször a répát, zellert, karalébét, petrezselyem gyökeret. Tehetsz bele káposztát is egy negyed fej kb. elég, ezt spárgával kösd össze, mert főzés közben különben szétesne! A krumplit csak a vége felé szoktam beletenni, annak elég 20-30 perc és puha is.

Ha készen van, kiszedem a zöldségeket és a húst vagy a csontot, majd a levét leszűröm és úgy tálalom.


Nekem furcsa volt, hogy senki sem írta, hogy le kell habozni a húslevest! Nálam ez alapvető, persze vannak olyanok, akik nem habozzák le, de szerintem így az igazi és így gusztusosabb is!


Jó étvágyat hozzá!

2009. febr. 8. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
52%

"Nekem furcsa volt, hogy senki sem írta, hogy le kell habozni a húslevest! Nálam ez alapvető, persze vannak olyanok, akik nem habozzák le, de szerintem így az igazi és így gusztusosabb is!"... azért nem írtuk, mert nem kell lehabozni, illetve valaki írta, hogy ő azért nem habozza le, mert úgyis elfőli a habját. Magam is ezt tapasztalom. A titka, hogy teljesen kislángon, "lassútűzön" bugyogás nélkül kell főzni, és a végén kristálytiszta, aranylósárga levest kapunk, ami abszolút "gusztusos":)))

F

2009. febr. 8. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
98%

Ízlés dolga, én így tanultam az édesanyámtól, de ezért kellett lepontozni???

Mindenki úgy készíti el, ahogy szereti, de én el nem tudnám képzelni, hogy amikor pl. karajcsontot főzök és a tetején vastagon van a hab, hogy azt rajtahagyjam!

2009. febr. 8. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!