Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsek finom húsleve...

Hogyan készítsek finom húslevest csirkéből? Recepteket szeretnék.

Figyelt kérdés
2010. márc. 5. 13:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
nekem akkor a legfinomabb, ha telerakom zöldségekkel, minél többfélével(répa, fehérrépa, krumpli, vöröshagyma, stb stb) és jó sokáig főzöm a levest!
2010. márc. 5. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek első válaszolóval. én is teszek bele még kis fej kelkáposztát, kicsi karfiolt, zeller, karalábé, egészben paprika, zöldség, répa, hagyma, fokhagyma egy kevés, krumpli, néha borsó
2010. márc. 5. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hideg vízben teszem fel főni, kb 5-6 literhez kb egy-másfél kiló farhát,(csináltam már combból is, lényeg hogy csontos legyen, lehet szárnyból is). Addig hagyom nagy lángon, míg fel nem forr, ekkor leszedem a habot, beleteszek egy fej vöröshagymát, héjastól, ettől szép sárga lesz. Ételízesítőt kb egy-másfél evőkanállal, és 1-2 gerezd fokhagymát, ezt is héjastól szoktam, egész borsot kb egy kávéskanálynit(ezt teafilterbe teszem, könnyebb kivenni). Aztán legkisebb lángon, hogy ne lobogva forrjon, csak épphogy mozogjon, elrotyogatom úgy egy-másfél órát fedő alatt. Megkóstolom, ha kell még sózom, vagy még kis ét.íz. Beleteszem a s.répát, petrezselymet, petr.zöldet, ha van karalábét-zellert, vagy zeller zöldet,ízlés szerint 1-2 kisebb krumplit(ha esteleg sósnak érzed ez beszívja)A répa kb 2-3 db nagyobb, de kisebb darabokra vágva, petr.1 kisebb, zeller-karalábéból általában csak egy felet rakok. Ezt is tovább kislángon főzöm fedő alatt,aztán amikor megpuhultak a zöldségek, akkor kiszedem a csontot-húst külön tálba, külön a zöldségeket, és a levest leszűröm. Egyébként minél több a sárgarépa, annál édesebb a leves.Amúgy ha csak sárgarépát, és petr.zöldet teszel bele, akkor is finom lesz,én nem mindig pakolom teli, ha nincs itthon.Sok sikert!
2010. márc. 5. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

14:24-es vagyok, aki a litániát írta:)

Tv- paprika és paradicsom MINDIG van a levesemben(ezt direkt le szoktam fagyasztani télre).Annyira alap, hogy el is felejtettem írni....

2010. márc. 5. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Az utolsótól kérdezem hogy külön sót nem szoktál bele tenni? Egyébként most készül várom az eredményt. Majd megírom :)
2010. márc. 6. 09:49
 6/7 anonim ***** válasza:
A finom csirkeleves lelke a sok hús.Ne sajnáld bele,mert azt külőn is tálalhatod,megsütheted,kiránthatod,másnapra eltehed külön fogásnak krumplipürével és zöldségekkel.Én ha lehet nem ajánlanám a farhátat,zsiros is és a leves nagyon zavaros lessz tőle.Addig mosd a húst amig a víz tiszta nem lesz rajta.Tedd fel kis sóval és lassútűzön,fedő alatt főzd.Ha szépen lehaboztad és tiszta,. tegyél bele egy fej hagymát.Ha félig kész zöldségeld be,paradimom és paprika is kell meg egészbors.Én nagyon szeretem a zöldségeket,külön is sokat készítek,de ha túl sok a húslevest elédesíti,az nem finom,ezért ha elkészül a levesünk, a zöldséget mindíg ki kell venni.Ha bezöldségelted a levest,ujra le kell habozni.Ha kifőzted a leves tésztát tegyél rá egy kis sót és szedj rá egy kis húslevest.Én így láttam a nagymamámtól,aki 1900-ban született és nagyon tudott főzni .ZS
2010. márc. 6. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
a tárkony még nagyon fel tudja dobni a levest, bár azt leginkább disznóhúshoz szoktuk mi
2012. júl. 26. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!