Csülök pékné módra? Hogy készítitek pataki tálban?
Pataki, vagy római, vagy újabban erurópatálnak nevezett
sütőedényben még sohasem csináltam csülköt Pékné módra./amúgy semmi bajom ezzel a tállal/
viszont hagyományos tepsiben nagyon sokszor, és még egy vendégem sem csalódott benne.
én megfőzöm a csülköt jó fokhagymás , babérleveles, egészborsos, sós vízben. ha a csontját ki tudom húzni, akkor jó. a csontot kiszedem és a csülköt szépen formásra igazítom.
egy jó nagy tepsit kizsírozok és a csülköt a közepére teszem. addigra pucoltam és leszárítottam, kockára vágott
krumplit és gyöngyhagymát./vagy apró negyedelt vöröshagymát./ a krumpli-hagymát enyhén sózom, és a csülök mellé rakom két oldalra.egy kis meleg zsírral megkenem a csülköt, és a krumplit is átforgatom.
be a sütőbe és pirulásig sütöm. egyszer legalább alá kell nyúlni lapáttal, nehogy odakapjon, és a krumplit is át lehet forgatni finoman.
általában tepsivel együtt teszem asztalra, és tálalás előtt még kap frissen préselt fokhagymát, egy csipet
pirospaprikát díszítésül.
nem mindig, de én is szoktam lisztbe forgatott, majd ropogósra sütött hagymakarikákkal is megszórni.
extra tipp: a csülök bőrős felét egy kis mézzel megkenem,
még finobambb, ropogósabb lesz.
üdv.
18:41:
A római tál sima agyag (cserép)edény, míg a pataki tál mázas bevonatú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!