Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csülök pékné módra? Hogy...

Csülök pékné módra? Hogy készítitek pataki tálban?

Figyelt kérdés
2011. jan. 31. 12:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én igy szoktam patakiban a csülköt - de hogy pékné-e?--- Kockára vágok 2 kg krumplit. Rászeletelek 3 fej hagymát, 3 gerezd fokhagymát, 3 db nagy tv. paprikát, l doboz süritett paradicsomot, sót, borsot, és az egészet összekeverem. Beleteszem az előre beáztatott pataki tálba. és elsimitom. A kb másfél kg-os csülköt másfél óra alatt kuktában majdnem készre főzöm jó sós vizben. Kicsontozom, kettévágom, és a krumpli alapra teszem. Kb l órát sütöm l70 fokon, majd bőrrel felfelé még 20-30 percig sütöm tető nélkül. Hát ennyi.
2011. jan. 31. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából úgy, mint az előző válaszoló. Csak én nem teszek bele fokhagymát és sűrített paradicsomot, hanem helyette savanyúkáposztát. Én is előfőzőm a csülköt, legalább 2-3 órát, igaz, nem kuktában.
2011. jan. 31. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
45%
A csülök főzővizébe teszem a sót, szemes borsot, 1-2 fej fokhagymát egészben, és 1 fej vöröshagymát egészben. Csak addig főzöm, hogy a csülköt felhasítva a csontot viszonylat könnyedén ki tudjam belőle venni. Azután a tepsibe zsírt, a csülköt (megsózva) először bőrével lefelé belerakom bele, és körberakom vastagra szelt hasábburgonyával. Kis vizet és fóliát rá, be a sütőbe. Amikor puha, fólia le, elkezdem pirítani, közben megfordítom. Ekkor szórom a tetejére a szálára vágott, lisztbe forgatott vöröshagymát, és már csak addig sütöm, amíg a vöröshagyma szép ropogósra sült.
2011. jan. 31. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Pataki tálra minek kell fólia?
2011. jan. 31. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
12%

Pataki, vagy római, vagy újabban erurópatálnak nevezett

sütőedényben még sohasem csináltam csülköt Pékné módra./amúgy semmi bajom ezzel a tállal/

viszont hagyományos tepsiben nagyon sokszor, és még egy vendégem sem csalódott benne.

én megfőzöm a csülköt jó fokhagymás , babérleveles, egészborsos, sós vízben. ha a csontját ki tudom húzni, akkor jó. a csontot kiszedem és a csülköt szépen formásra igazítom.

egy jó nagy tepsit kizsírozok és a csülköt a közepére teszem. addigra pucoltam és leszárítottam, kockára vágott

krumplit és gyöngyhagymát./vagy apró negyedelt vöröshagymát./ a krumpli-hagymát enyhén sózom, és a csülök mellé rakom két oldalra.egy kis meleg zsírral megkenem a csülköt, és a krumplit is átforgatom.

be a sütőbe és pirulásig sütöm. egyszer legalább alá kell nyúlni lapáttal, nehogy odakapjon, és a krumplit is át lehet forgatni finoman.

általában tepsivel együtt teszem asztalra, és tálalás előtt még kap frissen préselt fokhagymát, egy csipet

pirospaprikát díszítésül.

nem mindig, de én is szoktam lisztbe forgatott, majd ropogósra sütött hagymakarikákkal is megszórni.

extra tipp: a csülök bőrős felét egy kis mézzel megkenem,

még finobambb, ropogósabb lesz.

üdv.

2011. jan. 31. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

18:41:

A római tál sima agyag (cserép)edény, míg a pataki tál mázas bevonatú.

2011. jan. 31. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
én nem azt írtam, hogy egy és ugyanaz, csak felsoroltam, hogy én ilyenekben nem sütöttem még csülköt Pékné módra,csak hagyományos tepsiben.nekem 30 éves római tálam van,de bele sem férne egy becsületes adag csülök és krumpli.
2011. febr. 1. 05:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a recepteket, ki fogom próbálni
2011. febr. 1. 08:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!