Paradicsomos káposzta?
Figyelt kérdés
Hogy kell elkészíteni hogy ehető legyen nem csináltam még és fincsi meglepi lenne. Attól félek hogy elrontom.2011. jan. 31. 09:18
1/6 anonim válasza:
Kevés vízben a legyalult káposztát felteszem főzni. Sót,és köménymagot teszek hozzá. Ha már majdnem puha,akkor felöntöm paradicsommal és teszek bele cukrot. Ha már puha a káposzta,akkor zsírral rántást csinálok,teszek bele pirospaprikát és berántom.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, Fél liter paradicsom pürém van beleönthetem az egészet?
2011. jan. 31. 09:33
3/6 anonim válasza:
Én igy. Leszeletelem vékonyra a káposztát, és forrásban lévő leves kockás-sós vizbe dobom. Épp, hogy ellepje. Puhára főzöm. Másik lábasba rántást készitek, ugy fél deci zsiradékra 3-4 kanál lisztet számolok. Zsemleszinüre piritom, majd felöntöm l dcl hideg vizzel, és l nagy doboz süritett paradicsommal.Simára keverem, majd ráengedem a puha káposztára. Óvatosan, lassan kiforralom, kb 3 evőkanál cukorral.A rántásra lehet tenni egy kis piros paprikát, attól szebb lesz a főzelék. Lehet egy kis bors is. Van hogy egy pici fej hagymát is teszek a káposzta közé.
4/6 anonim válasza:
Persze, hogy tedd bele a fél liter paradicsomot, hiszen paradicsomos káposzta, hadd adja ki az izét. Ha sok a leve, inkább a főző levéből vegyél ki egy bögrébe, ha nem kell, dobd ki.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!
2011. jan. 31. 09:47
6/6 anonim válasza:
Mi hússal és tejföllel csináljuk, én úgy szeretem.
Pörkölt alapot készítesz (sertés), ha félig puha a hús, belerakod a káposztát és felöntöd vízzel + paradicsommal. Ha megpuhult, cukor és tejfölös habarás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!