Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Liszt ízű lett a besamel...

Liszt ízű lett a besamel mártásom. Hogyan lehetne javítani rajta? Egyáltalán milyen ízének kéne lennie?

Figyelt kérdés
2011. jan. 29. 21:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát a besamel-mártás ugye egy alapmártás. Ebből még sok minden más mártás készíthető (sajtmártás stb.)

Nem baj, ha lisztízű jelenlegi állapotában, mert a szerepe az, hogy kiemelje a főétel ízvilágát, önmagában senki nem eszik besamel-mártást.

Egyébként lehet ízesíteni -az alapételtől függően- bazsalikommal, tárkonnyal, metélőhagymával.


-vendéglős-

2011. jan. 29. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
86%
Én meg szakács vagyok és baj, ha liszt ízű, hiába ízesíted mással, a liszt íz benne marad erősen, csak a kiforralás segít rajta és pont. Anno az iskolákban és a gyakorlati helyeken is ezt tanították, ma már nem?
2011. jan. 29. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
Amikor én készítem, a vége felé mindig úgy érzem, le akar égni, pedig keverem. Hogy tudom akkor kiforralni? Nem vagyok sem vendéglátós, sem szakács, nem is tanultam sehol, csak egy mezei háziasszonypalánta vagyok, így megköszönném, ha elmondanátok. Ha tejjel felöntöm, híg lesz, nem?
2011. jan. 29. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
először híg, de a forralással visszasűrűsödik, közben a liszt is megfő.
2011. jan. 30. 05:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
Köszi.
2011. jan. 30. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
75%
Azért - gondolom - amikor ilyen zöldségeket kérdezünk mi tapasztalatlanok (mint én az előbb, h nem lesz-e híg, stb), áll a szőr a hátatokon elég rendesen, nem? De mi megköszönjük Nektek, hogy tudásotokat önzetlenül átadjátok nekünk :) csak az anyukája hasában senki nem tanulja meg, fiatalabb koromban pedig anyu mindig kiküldött a konyhából, mert "hátráltatom a munkát a sok kérdéssel", meg is van az eredménye... De kitartóan próbálkozom :)
2011. jan. 30. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
72%

Kedves utolsó válaszoló!ne hidd, hogy bárkit is zavarsz a kérdésekkel, senki sem tapasztalatokkal együtt jön a világra.:))

én mindenkinek szívből adom a tanácsaimat, annak ellenére, hogy van aki lepontoz érte.

arra biztatlak, hogy próbálj ki többféle ajánlatot, és meg fogod érezni, amikor a saját ízlésedre találsz.

a konyha, egy alkotóműhely,ahol a művek hol sikerülnek, hol nem....minden alkotás tapasztalat és tanulság.

nem szabad letenni a fakanalat egy kudarc után.

másodjára, harmadjára....valahányadjára megszületik a remekmű.

kérdezz bátran, sok kedves és tapasztalt háziasszony/férfi

van itt, akik szívesen válaszolnak Neked.

üdv.

2011. jan. 30. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
Köszönöm :)
2011. jan. 30. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
52%
Nagyon pici őrölt szerecsendiót szoktam belekeverni és sózom is.
2011. jan. 30. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!