Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak tarjából?

Mit csináljak tarjából?

Figyelt kérdés

Áll a fagyasztóban egy csomó tarjaszelet már egy jó ideje, most kivettem párat, hogy holnapra csinálok belőle valamit ebédre, de nem tudom mi legyen. Az ilyen rántott húst, fokhagymás sült húst meg ilyesmit nem igazán szeretem.

Van itthon egy csomó minden (pl. fagyasztott borsó, kukorica, brokkoli, ezen kívül paradicsompüré konzerv, tejföl, rengeteg tojás, meg még egy rakás dolog), de nem jut eszembe semmi, amit csinálhatnék belőle, és amit szeretek is.

2011. jan. 28. 22:28
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ja, van krumpli is, meg rizs, meg tészta, szóval köretnek bármit írhattok :)
2011. jan. 28. 22:28
 2/12 anonim válasza:
Hát ötletem nincs, de ha a www.mindmegette.hu-n beírod az alapanyagokat a receptkeresőbe, biztosan kidob valamit.
2011. jan. 28. 22:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Dubary szeletet ismered?

Na azt megcsinálhatod, csak nem karfiollal, hanem brokkolival. Múltkor én is így csináltam.

[link]

2011. jan. 28. 22:53
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Pedig mézes-mustáros bekenés után sütőben kisütve nincs is jobb. :)

Úgy nem is olyan zsíros.

Amúgy tarja nem jó rántani.

2011. jan. 28. 22:58
 5/12 anonim ***** válasza:
Miért nem jó rántani? Én szoktam, és szeretem is. Sokkal szaftosabb, mint a karaj.
2011. jan. 28. 23:32
 6/12 anonim ***** válasza:
80%
A husit felszeletelem, klopfolom, só, bor és mustárral megkenem. Egy sütőedényben krumpit karikára vágok (úgy mint a rakottkrumplit, csak nyers krumplival), sózom, fűszerezem. Erre rakom a hússzeleteket, amit beborítok karikára vágott vöröshagymával (mi jó bőven, mert úgy szeretjük), majd ismét egy réteg krumpli és az egészből még egy réteg, a mennyiségtől függően. Ezután egy kis vizet (alaplét) aláöntve, fóliával betakarva mehet a sütőbe és amikor kitakarom szeletelt vagy reszelt sajtot teszek rá és megpirítom.
2011. jan. 28. 23:47
 7/12 anonim ***** válasza:
A besózott szeletek mindkét oldalát forró zsírban hirtelen lepirítod, ha mind kész, akkor vissza teszed a lábasba, mehet mellé néhány gerezd fokhagyma, egy egész vöröshagyma, egy db. paprika, egy paradicsom, ízlés szerint bors, só, vegeta. Annyi víz kell rá, hogy ellepje, és egy-másffél óra alatt puhára párolódik, a végén zsírjára kell sütni. Nagyon omlós és finom lesz, a zsírját leszűrve kihűtve pedig kenyérre lehet kenni.
2011. jan. 28. 23:52
 8/12 anonim ***** válasza:

"...Miért nem jó rántani?..."

Túl zsíros hozzá és a kisülő zsír miatt nagy a térfogat vesztése is, ami nem kedvez a panírnak.

2011. jan. 28. 23:53
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is tepsiben sütném meg krumplival, hasonlóan mint egy korábbi válaszoló írta.

Csak én minden féle zöldséget is beleraknék amit találok otthon, és ha van, akkor jó bő lecsóval leönteném. Ha nincs, akkor a sűritett paradicsomot engedném fel kis vízzel, és azzal önteném le. (úgy emlékszem, azt írtad, hogy az is van otthon )

2011. jan. 29. 00:41
 10/12 anonim ***** válasza:
68%

Disznóhúst csak zsírral készítsd,mert olajjal nem lesz jó.

Krumplit karikázz fel. Tedd egy kissé kizsírozott tepsibe. A húst tedd rá. Sót,borsot,kevés szerecsendiót tegyél rá. A tetejére karikázz sok vöröshagymát.Tegyél rá házitejfölt,vagy főzőtejszínt és önts alá egy pohárnyi vizet. Fedd be alufóliával és a sütőben süsd puhára. Ha megpuhult,akkor pár percig pirítsd még.

2011. jan. 29. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!