Holnap gombalevest csinálok, mi legyen még mellé, mert ez így kevés?
Túrogombóc házilag.(nem csomagolt)Ha nincs jó recepted irok.
Amúgy még:krumplistészta,borso vagy zöldbab fözelék.
Én is gombalevest csináltam tegnapelőtt. Utána fahéjas kalács volt.
Ebből sütöttem 1/2 adagot:
ha egy kis hússal índítod a gombalevest, úgy, hogy a dinsztelt hagymán megpárolsz 25-30 dkg csirkemellet, vagy combfilét, hozzáadsz egy-két karikára vágott saárgarépát,
legvégül a gombát. puhára párolod, leszórod egy kis liszttel /esetleg pirospaprikával is/, hideg vízzel elkevered majd beéllítod a leves végleges mennyiségét. egyet forr, akkor mehet bele egy kis levestészta és így már elég tartalmas gombaleves ahhoz, hogy utána egy túrógombóc, császármorzsa, vagy más édes tészta elég legyen.
kicsit munkásabb, de nagyon finom az aranygaluska vagy a máglyarakás is.
Én nem vagyok annyira sütipárti,ezért egy egyszerű sertéspörköltet ajánlok tarhonyával,meg savanyúsággal!
Egye fene:rengeteg palacsinta(mindegy milyen)!:D
Lángos is menne hozzá.Mondjuk a hűtős lángos,annál a maradék tésztát másnap felhasználhatod.
Tészta:1 kg liszt,5 dl tej,5 dkg élesztő,1 egész tojás,1 pohár tejföl,5 kávéskanál só
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!