Mondanátok olyan finom és laktató ételeket amit egy főzni nem tudó,19 éves el tud készíteni magának?
6 dkg cukor
Csázsármorzsa
1,5 dl tej
5 db tojás
1 csipetnyi só
1 cs. vaníliás cukor
12,5 dkg liszt
6 dkg vaj
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót. Robotgéppel vagy habverővel felverjük.
Beleöntjük a tejet, és apránként hozzákeverjük a lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan az előző tésztához keverjük.
4 részletben sütjük meg. Adagonként 1,5 dkg vajat felolvasztunk a serpenyőben és beleöntjük a tészta 1/4 részét. Az alját aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk. (Nem baj, ha nem tudjuk egyben megfordítani, úgy is össze kell majd törni a tésztát.)
Ha megsült, villával darabokra tépkedjük.
Ha nem tudsz főzni akkor sajnos egy "profi" számára egyszerű ételt is nehéz elkészíteni. Saját tapasztalatból mondom mert én szakács vagyok barátnőm pedig csak most barátkozik a konyhával. Amiket már egyedül megcsinált:
Brassói, lecsó, brokkoli/fokhagyma/zellerkrémleves, marhapörkölt...
ezek nagyon egyszerű ételek mégis sok helyen ellehet rontani őket. ajánlom számodra Jamie Olivert vagy Gordon Ramsayt nagyon jó szakácsok, jól el is magyarázzák a dolgokat és ami szimpatikus, hogy az is megérti aki nem tud főzni. A nagyzolós magyar majmokat akik főzőműsoroznak meg felejtsd el fölöslegesen túlbonyolítanak mindent.
remélem valamennyit segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!