Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon kezdő "szakács" vagyok....

Nagyon kezdő "szakács" vagyok. Mi a következő lépcsőfok?

Figyelt kérdés
Kb. csak rántottát tudok csinálni és ennyi de szeretnék benne fejlődni de mi a következő lépcsőfok? Mit ajánlotok amit elkészítsék legközelebb?
2011. jan. 19. 21:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

kedves utolsó látom fogalmad nincs a csőben sütés fogalmáról....

nem arról szól hogy kizsírozott tepsiben összesütsz mindent mert ez eddig sima sütés. egy tányéron is lehet csőben sütni csak szalamander kell hozzá.

Dubarry szelet-ez csőben sült

egyszerű:

fogsz egy szelet húst kiklopfolod, besózod/borsozod- belisztezed kevés forró olajon megsütöd mindkét oldalát de ne szárítsd ki. Forró vizben főzöl egy kis karfiolt, lecsöpögteted félre rakod.

CSinálsz besamel mártás--ő lesz a "cső":

forró vajra lisztet szórsz mintha rántást készítenél, amikor a liszt felhabzik, forró tejet öntesz rá óvatosan és addig kevered míg el nem válik az edény falától. só, fehérbors, szerecsendió a fűszerei. ha kihűlt dobj bele reszeltsajtot.


fogsz egy tepsit: belerakod egymás mellé a szelet húsokat. Ha nem csöpögteted le lesz rajta olyan minimális zsiradék ami elég neki. a hússzeletekre ráhalmozod a főtt karfiolt bevonod a besamell-el reszelt sajt a tetejére és addig sütöd forró sütőben míg szép piros nem lesz a teteje kb 10 perc.


nem egyszerű, de ha van egy kis tehetséged a sütés/főzéshez menni fog.

egy szakmabeli.

2011. jan. 21. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 doboszoli ***** válasza:

Nem vagyok szakmabeli, tehát elfogadom, köszönöm a helyreigazítást.

Én úgy értelmeztem, hogy minden ilyen étel sütőben készül,

tehát a sütő a cső. Ezek szerint rosszul, de ez legyen a legnagyobb baj.

2011. jan. 21. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!