Nagyon kezdő "szakács" vagyok. Mi a következő lépcsőfok?
Túrós tészta. Ha megy, az összes tésztaféle menni fog, eleinte félkész, vagy zacskós változatban.
Pizza kész tésztából, csak a feltétet rárakva.
Levesek, először levesporból, zöldségekkel felturbózva
Aztán sült húsok, rántott hús, körettel
Főzelékek, egytálételek
Kb. egy hónap múlva már elővehetsz egy komolyabb szakácskönyvet, hogy összedobj egy remekművet. :D
Semmiképpen ne ilyen levesporokat,vagy félkész ételeket vegyél. Tele vannak tartósítóval,és ezeket nem kell főzni csak melegíteni.
Vedd meg Horváth Ilona szakácskönyvét. Abban a főzés minden alapvető tudnivalója benne van, a könnyen elkészíthető ételektől a bonyolultabbakig.
A palacsinta nagyon sok gyakorló háziasszonynak (férfinak)
is kihívás. Amennyire egyszerű, annyira sok benne a csapda.
Egyszóval: gyakorlatot kíván.
bocsánat akkor. csak magamból indultam ki, hogy nekem a rántotta/tükörtojás után a palacsinta volt a következő lépcsőfok.. de visszagondolva tényleg nem volt zökkenőmentes :)
esetleg egyszerűbb krémlevessel is próbálkozhatsz. én brokkolikrémmel kezdtem, roppant egyszerű!
Nagyon "hálásak" a csőben sült ételek.
Magyarul: kizsírozott tepsiben összesütni mindenfélét,szinte elronthatatlan, kiadós, látványos, finom.
Először alufólia alatt, majd rápirítasz. Ha beszerzel egy római tálat(nem mázas!), csak a fantáziád szab határt alkotásaidnak.
Jó tanács: mindig legyen a fagyasztóban valami korábbi készétel, pizza, stb. Ha bakot lősz, (elő fog fordulni, de ettől szép a főzés) van mihez kapni. Én már majdnem teljes biztonsággal meg tudom különböztetni a fazekat a lábastól, a rántást a habarástól, de azért még előfordul.
Kivel nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!