Kb 20an leszünk és kezdő szakács vagyok. Mit főzzek a családnak?
Ballagás?
Hát hidegtálakat: sonkatekercs,kaszinótojás,franciasaláta vagy más majonézes saláta,fasírozott tojással,kolbászos sült süss csirkecombokat.Ezeket egy kezdő is megtudja csinálni vagy bográcsba főzz pörköltet.
Nagyon finom a sajtos-tejfölös csirke!
Csirkecombból a legfinomabb, de bármelyik része jó a csirkének hozzá.
A csirkét sózd be, tedd kivajazott tepsibe. Egy külön tálban keverj össze 2 doboz tejfölt (2x2 dl), borsot, fokhagymát, esetleg még hozzá oregánót vagy más fűszert ízlés szerint. Ezt az öntetet öntsd rá a csirkére. A tetejébe mehet még egy kis fűszer, ha szeretitek a fűszereket. Ezután fedd be a tepsit alufóliával, és kb. 40 percig puhuljon így a hús sütőben. Ha megpuhult, vedd le a fóliát, reszelj sajtot a tetejére és tedd vissza a sütőbe addig, míg a sajt szépen rápirul a tetejére.
Nagyon-nagyon egyszerű, és isteni! Én mindig bevetem ezt családi ebédeken, imádjuk! Krumplipürével, rizzsel, salátával egyaránt jó.
Az arányokról: a 2 doboz tejföl (összesen tehát 4 dl) egy öt fős családnak elég kényelmesen. Tehát az arányokat a csirkecombok és vendégek számának megfelelően be tudod lőni. A sajt, fűszer pedig ízlés kérdése.
Sok sikert!
néhány ötlet, de az egész oldalt érdemes megnézni.
és az én egyik favoritom:
ezek 4 személyes adagok, vagy felszorzod őket 5-tel, vagy (szerintem ez jobb) csak hárommal és kétfélét csinálsz. Több munka ugyan, de tepsiméretből adódóan lehet a jobbik megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!