Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell elkesziteni a...

Hogy kell elkesziteni a pizzatesztat? Nem arra a vastag tesztajura gondolok, hanem a vekonyabb fajtara, mint az olasz pizza pl.

Figyelt kérdés
tudom,hogy rengetegszer tettek fel a kerdest,en nem tudok se fozni sem sutni,de azt mondtak ez nem olyan bonyolult dolog.lenne valakinek kedve nekem leirni pontosan reszletes,hogy hogyan keszithetnem ell a pizza tesztajat,foleg az elesztos dolognal nem ertem. az adagolas 4 szemlyre kellene,tehat aki segit nekem,az ugy irja le nekem a receptet,hogy 4 szemelyre kellene osszegyrunom a tesztat.koszike
2009. febr. 2. 18:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia.Én így szoktam!

[link]


Az élesztő felfuttatása volt a gondom.Így kell:2dl langyos, cukros vízbe töröd az élesztőt.A gázon hagyod, (az a jó hogy ha még langyos a gázrózsa), és vársz vele 10-15 percet!

2009. febr. 2. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

60 dkg finom liszt

4 dl tej

1 élesztő

1 kiskanál cukor

1 tojás (kihagyható)

1.5 kiskanál só

4 evőkanál olaj

2-3 evőkanál tejföl


Az élesztőt meleg, cukros tejben felfuttatom. A többi hozzávalót egy tálba teszem, majd összegyúrom. (nekem gép dolgozza össze)

Ha kell még bele liszt annyit adj hozzá, hogy könnyű, lágy, de ne garadós tésztát kapj.

Fél/háromnegyed órára letakarod. Előmelegíted a sütőt és kb zsemlényi darabot szakítasz a tésztából. Kihúzod olyan nagyságúra és vastagságúra amennyire szeretnéd és elősütöd néhány percig.

Ezek után teszem rá a feltétek és már csak addig sütöm ameddig a sajt rá nem pirul.

2009. febr. 2. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

1/2 kiló liszt, 1 élesztő, 1 kocka ráma, 1 kávéskanál só. 1,5 deci tej, egy kis cukor.

lisztet beleöntöd egy tálba, közben az élesztőt elmorzsolod a cukros langyos tejbe

a lisztben elmorzsolod a vajat, és az élesztős tejet hozzáöntöd...

jól összedolgozod, hogy egyben maradjon, és letakarod, hagyod hogy megkeljen

tepsibe teszed, kinyújtod, és félig megsütöd, utána megizesíted amivel akarod, és teljesen megsütöd

2009. febr. 2. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:


Tésztához:


Fél kg liszt

Egy kocka élesztő fele

1 dl langyos tej

cukor


Feltét:


3 dl paradicsomszósz

vöröshagyma

fokhagyma

20 dkg mozarella sajt

bazsalikom

oliva olaj


Ezen kívül, bármi, amit szeret, a lényeg: a kevesebb több! Nem szabad túlzsúfolni a tésztát.

Például: szalámi, sonka, gomba, kukorica, olivabogyó, paradicsomkarika, zöldpaprika, erős paprika, brokkoli stb.


Leírás:


Langyos tejbe cukrot teszek és ebbe morzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni, addig kimérem a fél kiló lisztet, közepébe mélyedés készítek, és a mélyedésbe sót szórok. Ide kerül az élesztő is, majd kézzel, vagy villával elkezdem az élesztőhöz keverni a lisztet. Szükséges mennyiségű langyos vizet adagolok hozzá, amíg összeáll a tészta. Kb. 10 percig dagasztom (gyúrogatom). Amikor a tészta szép sima, tálba teszem, megszórom kevés liszttel, letakarom konyharuhával, és meleg helyen kelesztem fél órát.


Addig elkészítem a szószt és összevágom a feltéteket, lereszelem a sajtot.


Szósz:


A vöröshagymát kockákra vagy karikákra vágom, és olajban megdinsztelem, hozzá adom az aprított fokhagymát, sót, borsot és bazsalikomot, majd felöntöm a paradicsomlével és 10 percig főzöm.


A tésztát elfelezem. Mindkét felet kinyújtom. A sütőt begyújtom, a sütőrácsot kiveszem, és alufóliát teszek rá, amit beolajozok finoman. Erre rakom a kinyújtott tésztát, rákanalazom a szósz felét, rárakom a feltéteket, megszórom sajttal, az olivabogyót a sajt tetejére teszem, megszórom kevés bazsalikommal és meglocsolom kevés olivaolajjal. Sütőben, felül 10-15 perc alatt megsütöm.


Jó étvágyat!

2009. febr. 2. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat
2009. febr. 2. 23:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!