Hogy kell elkesziteni a pizzatesztat? Nem arra a vastag tesztajura gondolok, hanem a vekonyabb fajtara, mint az olasz pizza pl.
Szia.Én így szoktam!
Az élesztő felfuttatása volt a gondom.Így kell:2dl langyos, cukros vízbe töröd az élesztőt.A gázon hagyod, (az a jó hogy ha még langyos a gázrózsa), és vársz vele 10-15 percet!
60 dkg finom liszt
4 dl tej
1 élesztő
1 kiskanál cukor
1 tojás (kihagyható)
1.5 kiskanál só
4 evőkanál olaj
2-3 evőkanál tejföl
Az élesztőt meleg, cukros tejben felfuttatom. A többi hozzávalót egy tálba teszem, majd összegyúrom. (nekem gép dolgozza össze)
Ha kell még bele liszt annyit adj hozzá, hogy könnyű, lágy, de ne garadós tésztát kapj.
Fél/háromnegyed órára letakarod. Előmelegíted a sütőt és kb zsemlényi darabot szakítasz a tésztából. Kihúzod olyan nagyságúra és vastagságúra amennyire szeretnéd és elősütöd néhány percig.
Ezek után teszem rá a feltétek és már csak addig sütöm ameddig a sajt rá nem pirul.
1/2 kiló liszt, 1 élesztő, 1 kocka ráma, 1 kávéskanál só. 1,5 deci tej, egy kis cukor.
lisztet beleöntöd egy tálba, közben az élesztőt elmorzsolod a cukros langyos tejbe
a lisztben elmorzsolod a vajat, és az élesztős tejet hozzáöntöd...
jól összedolgozod, hogy egyben maradjon, és letakarod, hagyod hogy megkeljen
tepsibe teszed, kinyújtod, és félig megsütöd, utána megizesíted amivel akarod, és teljesen megsütöd
Hozzávalók:
Tésztához:
Fél kg liszt
Egy kocka élesztő fele
1 dl langyos tej
cukor
só
Feltét:
3 dl paradicsomszósz
vöröshagyma
fokhagyma
20 dkg mozarella sajt
bazsalikom
oliva olaj
Ezen kívül, bármi, amit szeret, a lényeg: a kevesebb több! Nem szabad túlzsúfolni a tésztát.
Például: szalámi, sonka, gomba, kukorica, olivabogyó, paradicsomkarika, zöldpaprika, erős paprika, brokkoli stb.
Leírás:
Langyos tejbe cukrot teszek és ebbe morzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni, addig kimérem a fél kiló lisztet, közepébe mélyedés készítek, és a mélyedésbe sót szórok. Ide kerül az élesztő is, majd kézzel, vagy villával elkezdem az élesztőhöz keverni a lisztet. Szükséges mennyiségű langyos vizet adagolok hozzá, amíg összeáll a tészta. Kb. 10 percig dagasztom (gyúrogatom). Amikor a tészta szép sima, tálba teszem, megszórom kevés liszttel, letakarom konyharuhával, és meleg helyen kelesztem fél órát.
Addig elkészítem a szószt és összevágom a feltéteket, lereszelem a sajtot.
Szósz:
A vöröshagymát kockákra vagy karikákra vágom, és olajban megdinsztelem, hozzá adom az aprított fokhagymát, sót, borsot és bazsalikomot, majd felöntöm a paradicsomlével és 10 percig főzöm.
A tésztát elfelezem. Mindkét felet kinyújtom. A sütőt begyújtom, a sütőrácsot kiveszem, és alufóliát teszek rá, amit beolajozok finoman. Erre rakom a kinyújtott tésztát, rákanalazom a szósz felét, rárakom a feltéteket, megszórom sajttal, az olivabogyót a sajt tetejére teszem, megszórom kevés bazsalikommal és meglocsolom kevés olivaolajjal. Sütőben, felül 10-15 perc alatt megsütöm.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!