Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem olyan brassói...

Írnátok nekem olyan brassói receptet, ami jó fokhagymás és nem hasonlít annyira a pörkölthöz?

Figyelt kérdés
Mivel én a pörköltbe is szoktam tenni egy kis fokhagymát, a hagyományos brassói (apró hús, hagyma, fokhagyma, pirospaprika) nekem majdnem ugyanolyan, annyi különbséggel, hogy kicsit több fokhagymát teszek bele. Kíváncsi lennék, van-e valami másabb elkészítési módja is?
2011. jan. 18. 17:50
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

18:37

Ne foglalkozz vele! Én felpontoztalak, nekem tetszik a recept. :)

2011. jan. 18. 18:54
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Én új vagyok! Honnét lehet tudni, hogy amit válaszolsz, azt mások lefelé vagy felfelé pontozzák-e?
2011. jan. 18. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
Az első válaszolónál olvasom, hogy csakis frissen jó a brassói. Mi nagyon szeretjúk felmelegítve is, mert jól összernek az ízek.
2011. jan. 18. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
32%

azért én sem szó szerint értettem, hogy kizárólag frissen jó, ha esteleg marad és is megeszem melegítve, nem adom a cicáknak:))

üdv.

2011. jan. 18. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
l8.22-es a nyerő. Ha nincs pénz sertés szüzre, inkább kényszerből csináljátok csirke mellből, pulyka mellből, az egy árban van kb. a sertés lapockával. Igaza van a válaszolónak, hogy a brassói nem főtt hús! Frissen sütve finom, friss fokhagymával. A majoranna is jó ötlet. LAPOCKA,comb főzési ideje l, l,5 óra. Nem brassóinak való. Ezek mind pörköltek. Hát még aki vizet is tesz a husra!!!! Azt végképp nem.
2011. jan. 18. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 doboszoli ***** válasza:
39%

Véleményem:(de másként is nagyon finom lehet)

Ha nem tudunk szűzre áldozni, akkor marad a lapocka.

Apró kockára vágva pirítom a saját levében, víz semmi, hozzá só(még hidegen), bors gazdagon, módjával kömény, majoránna. A fokhagyma csak a sütés vége előtt pár perccel kerül bele, bőségesen.

A burgonya.

Próbálkoztam több módszerrel, (héjában főtt, megsütve, vele sütve, stb.) de nekem ez jön be:

Mokkacukornál valamivel nagyobb kockákra vágva,(ha újkrumpli, akkor héjastól), teflon serpenyőben pici zsíron

intenzív tűzön megsütöm,só, bors, fokhagyma társaságában, majd a tányéron vegyítem a hússal.

Zöldborsó, ő.paprika szórás, opció.

Érdemes egyszer legalább szűzből kipróbálni.

2011. jan. 18. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Ma 19:00-es válaszoló!

Egyetértek Veled.Felmelegitve is finom a brassói.Én csak annyihoz teszek krumplit,ami el is fogy. A többihez lehet frissen sütni krumplit. Akár mirelite hasábot is.

2011. jan. 18. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
62%

Jó sok összenyomott fokhagymába és olajba bele teszem a húst és hagyom állni legalább 12 órát.

Forró edénybe pici borssal bele és rohadt finom.

2011. jan. 18. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:
31%

A brassóiba nem szoktak vöröshagymát tenni, csak fokhagymát. És az egészet füstölt szalonnával kezdik. Nem a pörköltszerű, te csinálod olyanra. :)

Ha így nem ízlik, akkor olajon pirítsd át a húst rengeteg (4-5) gerezd reszelt fokhagymával, engedd fel vízzel, hogy ellepje, tegyél bele 1-2 egész paprikát és főzd meg. Sült krumplival finom, és jó fokhagymás. Csak nem brassói...

2011. jan. 18. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 doboszoli ***** válasza:
12%
Igen, nekem annyira nyilvánvaló, hogy minden párolt, sült húst f.szalonna zsíron indítok, (legalábbis részben), hogy le sem írtam, de így kerek a történet.
2011. jan. 19. 06:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!