Írnátok nekem olyan brassói receptet, ami jó fokhagymás és nem hasonlít annyira a pörkölthöz?
18:37
Ne foglalkozz vele! Én felpontoztalak, nekem tetszik a recept. :)
azért én sem szó szerint értettem, hogy kizárólag frissen jó, ha esteleg marad és is megeszem melegítve, nem adom a cicáknak:))
üdv.
Véleményem:(de másként is nagyon finom lehet)
Ha nem tudunk szűzre áldozni, akkor marad a lapocka.
Apró kockára vágva pirítom a saját levében, víz semmi, hozzá só(még hidegen), bors gazdagon, módjával kömény, majoránna. A fokhagyma csak a sütés vége előtt pár perccel kerül bele, bőségesen.
A burgonya.
Próbálkoztam több módszerrel, (héjában főtt, megsütve, vele sütve, stb.) de nekem ez jön be:
Mokkacukornál valamivel nagyobb kockákra vágva,(ha újkrumpli, akkor héjastól), teflon serpenyőben pici zsíron
intenzív tűzön megsütöm,só, bors, fokhagyma társaságában, majd a tányéron vegyítem a hússal.
Zöldborsó, ő.paprika szórás, opció.
Érdemes egyszer legalább szűzből kipróbálni.
Ma 19:00-es válaszoló!
Egyetértek Veled.Felmelegitve is finom a brassói.Én csak annyihoz teszek krumplit,ami el is fogy. A többihez lehet frissen sütni krumplit. Akár mirelite hasábot is.
Jó sok összenyomott fokhagymába és olajba bele teszem a húst és hagyom állni legalább 12 órát.
Forró edénybe pici borssal bele és rohadt finom.
A brassóiba nem szoktak vöröshagymát tenni, csak fokhagymát. És az egészet füstölt szalonnával kezdik. Nem a pörköltszerű, te csinálod olyanra. :)
Ha így nem ízlik, akkor olajon pirítsd át a húst rengeteg (4-5) gerezd reszelt fokhagymával, engedd fel vízzel, hogy ellepje, tegyél bele 1-2 egész paprikát és főzd meg. Sült krumplival finom, és jó fokhagymás. Csak nem brassói...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!