Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem olyan brassói...

Írnátok nekem olyan brassói receptet, ami jó fokhagymás és nem hasonlít annyira a pörkölthöz?

Figyelt kérdés
Mivel én a pörköltbe is szoktam tenni egy kis fokhagymát, a hagyományos brassói (apró hús, hagyma, fokhagyma, pirospaprika) nekem majdnem ugyanolyan, annyi különbséggel, hogy kicsit több fokhagymát teszek bele. Kíváncsi lennék, van-e valami másabb elkészítési módja is?
2011. jan. 18. 17:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
69%

a brassóit is ezerféleképpen készítik, még, ha eredeteileg

szűzpecsenyéből is van. én is abból csinálnaám, ha elbírná a bukszám:))szóval előre jelzem, hogy én így csinálom:

disznólapockát vágok kockára, mert az elég szaftos hús.

forró zsírba teszem és hagyom, hogy kiadja a saját levét.

teszek közé fokhagymát, sózom , borsozom. folyamatosan kevergetve szép pirosra sütöm. emellett sütöm a krumplit is egy másik serpenyőben, szintén kockára vágva, konyharuhán leszáritva, hogy az is szép piros legyen.

ha mindakettő kész, összeborítom. tálaláskor még nyomok rá frissen préselt fokhagymát, ami sokkal intenzívebb, mint, ami sütés közben belesült. a három ujjammal felcsippentek egy kis pirospaprikát és azzal hintem meg

a látvány kedvéért.

azonnal elfogyasztjuk, mert csakis frissen jó.

2011. jan. 18. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
56%
Én sertéscombból csinálom. Nagyon apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, belerakom a kockára vágott húst, sót, borsot, kevés vízzel födő alatt puhára párolom. Ha kész zsírjára sütöm, hozzáadom a készre sütött kockára vágott sültkrumplit, és a fokhagymát csak ekkor kavarom bele. Ezzel egyidőben el is zárom alatta a gáz, de gyorsan beborítom az egészet. Addig amíg megterítek, a friss fokhagyma az egészet átjárja.
2011. jan. 18. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
97%
Az én brassóim: Füstölt szalonnát piritok, rá kis fej hagymát apróra. Fél kg sertés szüz, kisujjnyi csikokra vágva. Nagy lángon piritom a hust, és füszerezem sóval, borssal, piros arannyal, l kanál süritett paradicsommal. Pár perc az egész. A fokhagymát a végén préselem rá, kb 4-5 gerezdet. Nem főzzük sütjük! A sült krumpli egyszerre készüljön el vele, és összeboritjuk.
2011. jan. 18. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
65%

Sertéscomb, fokhagyma, húsleveskocka, só, bors, majoranna, pirospaprika.

Kevés olajon a kockára vágott combot átpirítom, h kifehéredjen. Hozzáadok annyi vizet, h ellepje (úgyis párolog bőven), hozzádobom a leveskockát, jó sok-rengeteg összenyomott fokhagymát, szintén bőven majorannát, borsot, és ha nem elég sós a lé a kockától, akkor még sót is.

Addig párolom, amíg puha lesz, ha kell, közben ízesítem még. A vége felé hintek még bele egy kevés majorannát. A végén annyi levet hagyok alatta, h ne legyen majd száraz, ha összekeverem a kockázott sült krumplival. Mielőtt a krumplit hozzáteszem, egy kevéske (csak épp hogy színe legyen) pirospaprikát hozzákeverek a husihoz.

Isteni finom, főleg csemege uborkával!

2011. jan. 18. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Mindegyik változat finomnak tűnik, ki fogom őket próbálni!
2011. jan. 18. 18:26
 6/20 anonim ***** válasza:
74%
Én is sertéscombból készítem. Kis kockákra vágom, de én kihagyom a vöröshagymát. Forró olajon fehéredésig sütöm, utána sózom, pici vízzel felöntöm, és fedő alatt puhára párolom. Mikor már majdnem puha, akkor borsozom, és szórom meg fűszerpaprikával. Közben kisütöm a kockára vágott krumplit, és ha jól időzítek, addigra sül meg, mire kész a hús, tehát puha, és zsírjára sül. A husira ekkor teszem a sok fokhagymát, összekeverem, rászedem a forró krumplit, azzal lazán megkeverem, gyorsan visszateszem a fedőt. Ekkor még a saját gőzében párolódik. Majdnem ugyanaz, mint az előttem íróé, csak nálunk a lényeg a sok bors és fokhagyma, vöröshagyma nélkül.
2011. jan. 18. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
90%
Úgy készítem majdnem, mint 18:22, de s.combból ill. lapockából, az ára miatt :=(. És a felsorolt fűszerezésen túl jó sok majoránnát is adok hozzá.
2011. jan. 18. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
53%

nnna, megint itt vannak a lepontozók! mi a jóisten bajotok van az én receptemmel. nem pudinggal csinálom a brassóit!!!

de ez legyen ma a legnagyobb örömötök!

az első válaszoló vagyok.

2011. jan. 18. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
41%

Kedves első!

Pnt most főzöm a "tefélédet" annyi különbséggel, hogy köménymagot is teszek hozzá

2011. jan. 18. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
6%

köszi, aranyos vagy:))

olyan elszomorító, hogy ennyi rosszindalatú ember van. ha nem tetszik neki egy válasz lépjen túl rajta, és ne döfködje a lefele ujjat.

első.

2011. jan. 18. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!