Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Legjobb tökfőzelék és fasírt...

Legjobb tökfőzelék és fasírt receptet keresem! Van ötletetek mitől lesz igazán finom?

Figyelt kérdés
2011. jan. 17. 09:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Tökfőzelék:

1 vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megdinsztelsz, 1 kiskanál pirospapriát teszel rá, de ne éges el, mert keserű lesz, a pirospaprikát csak egyszer meg kell keverni, és jöhet a tök. Rádobod a tököt (1 kg tök, 1 hagyma) fél csomag apróra vágott FRISS kaporral (a zacsis szárítottnak nincs íze), ha jó volt a tök, levet enged. Ebben a lében puhára főzöd fedő alatt, én fél evőkanál vegetát szoktam rátenni (már van ízfokozómentes is). Ha nem enged levet, akkor kb. fél-1 dl vizet aláöntök, de úgy nem olyan jó. Ha puha, 1 kis pohár tejföllel (1 kg tök, 1 tejföl) és 2-3 kanál liszttel behabarod, hozzárakod a maradék fél csomag kaprot. Ha a habarás is megfőtt, kész. Én utálom ecettel, ha valaki szereti, tehet bele, de szerintem elrontja.


A fasírtot meghagyom másoknak. :)

2011. jan. 17. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

éges=égesd, bocs


Ja, még annyit, hogy én mirelit tökből nem szeretem, ezért csak nyáron szoktam csinálni. Igazán jót friss tökből lehet csak. Persze ehető a mirelit is, de én a frisset szeretem.

2011. jan. 17. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Ja, és kihagytam, hogy habarás után még sózom, ha a vegeta nem volt elég bele (mert abban is van só), ha 1 kg-ból csinálom, általában még egy kávéskanálni sót teszek bele.
2011. jan. 17. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
57%

szia! én a fagyasztott tököt pl egy kiló, beteszek 1-2 percre a mikroba, hogy utána óvatosan darabokra tudjam szedni.nem felolvasztani! én is egy hagymát apróra vágva megdisztelek, egy pici pirospaprika megy bele és a darabokra szedett tök.fedő alatt párolom, a saját levét kell, hogy kiadja. esetleg először egy pici víz, nehogy a hagyma lesüljön.amikor szálaira szétjött, egy-két csepp ecetet teszek rá,hogy szálas maradjon, ne főjön péppé.

természetesen sózom is. megkóstolom, ha már nem nyers

lisztes habarással fejezem be.ez nálam: három evőkanál liszt a csapból vékonyan csurgó hidegvízzel csomómentesre keverve,tejföl sűrűségűre. a biztonság kedvéért, teaszűrőm át eresztem a főzelékbe. cukor, ecet. tejföl az asztalnál, kinek-kinek ízlése szerint.persze a kapor kihagyhatatlan,a boltihoz tesznek egy keveset, de én magam szoktam eltenni a "tökeim" mellé:)

2011. jan. 17. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
61%

ja , és a fasírt. fél kiló darált húshoz két felkozkázott

tejben kisé megáztatott, morzsalékos zsömlét keverek.hozzá egy tojás, két három gerezd fokhagyma, egy közepes hagyma reszelve. só, bors, van mikor egy kicsi pirospaprika is.kézzel jó összemaszálom és hagyom pihenni.

aztán kis gombócokat formálok, prézlibe hempergetem, majd egy kissé ellapítva forró zsírban kisütöm.

2011. jan. 17. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

Én a fasírthoz só helyett kb. 2 teáskanálnyi vegetát teszek, a vöröshagymát és a fokhagymát olajon megfonnyasztom, és úgy teszem hozzá. Amúgy úgy csinálom mint az előző hozzászóló, de én teszek még bele kevés majorannát, és pici kakukkfüvet is.

Sütés előtt a gombócokat zsemlemorzsába forgatom.

2011. jan. 17. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

Én így szoktam:

Tökfőzelék

Egy fej hagymát kis olajon megdinsztelek, erre jön a tök. Fedő alatt lassú tűzön megpárolo, hogy levet eresszen és puhuljon. Ekkor teszem bele az apróra vágott kaprot. Ezután csinálok egy pirospaprikás rántást és utána még egy doboz tejfőllel habarom. Én is a reform vegetát használom meg sót.

fasírt

Én egybe sütöm, mert egyszerűbb. Darált pulykacombból csinálom, mert szerintem finomabb, de kinek mi. A darálthúshoz teszek 2 eláztatott kenyeret héja nélkül. Egy kis fej hagymát és 4 cikk fokhagymát belereszelek. Só bors vegeta. Ezután 2 egész tojással összegyúrom.

A tepsibe teszek sütőpapírt. Erre olajat teszek nem keveset, de sokat se. Erre 2 evőkanállal szórok lisztet és erre gyurmázom rá a húst. Lefedve kb másfél óráig sütöm, leveszem a fóliát és a tetejét pirosra sütöm. A liszttől isteni ropogós lesz az alja a fasírtnak. Garantáltan nagyon finom mind a kettő!

2011. jan. 17. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

12.36 os vok. FONTOS:

A lereszelt tököt sózd be és ha levet eresztett nyomkodd ki és úgy tedd rá a megdinsztelt hagymára!

2011. jan. 17. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

én teljesen máshogy szoktam.

tejben főzöm meg a tököt(felengedett mirelit vagy friss). kaprot, ételízesítőt teszek bele, kis borsot.

ha megpuhult, akkor berántom, de a rántásba nem tezsek tört paprikát, tehát fehér marad.

2011. jan. 17. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
A tök levét nem szabad kiönteni, abban van a sok vitamin és a tök jellegzetes ize is elveszik.
2011. jan. 17. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!