Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Készíti valaki cukor nélkül a...

Készíti valaki cukor nélkül a sóskát (főzelék)? Hogyan?

Figyelt kérdés
2011. jan. 11. 09:58
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!


Én. :) Sosem teszünk bele cukrot.

Felfőzöm a sóskapürét vízben, ízesítem sóval, borssal, vegatával. Majd világos rántást készítek, ezzel besűrítem, és a végén egy doboz tejföllel "lazítom".

Ennyi. Ja, feltétnek bundáskenyeret vagy főtt tojást adok hozzá.


Üdv!

2011. jan. 11. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi, én is valami hasonlót képzeltem. Ki fogom próbálni. Egy doboz püréhez kb. mennyi vizet öntesz, és mennyi tejfölt?
2011. jan. 11. 10:10
 3/10 A kérdező kommentje:

Ja, látom, 1 doboz tejföl. Bocs.

Vízből mennyit? Mekkora adag lesz?

2011. jan. 11. 10:11
 4/10 anonim ***** válasza:
24%
Már ne is haragudjatok,de a sóskát mindenféleképpen meg kell cukrozni.Egyébként szőrnyen savanyú,ehetetlen.Én még ilyet nem hallottam,hogy cukor nélkül enné valaki.
2011. jan. 11. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Nem haragszunk, de attól még nem fogjuk cukrozni.

Egyrészt nem vagyok híve annak, hogy mindent megcukrozzunk. A sóskának legyen sóskaíze, nem cukor.

Másrészt a nagyanyám is cukor nélkül készítette, istenien. De sajnos már rég meghalt, így nem tudom megkérdezni tőle. Neki köszönhetően viszont nem bírom megenni a cukrozott sóskát, hányingert kelt bennem. Ez van.

De mindenki úgy eszi, ahogy akarja, és ahogy szereti.

2011. jan. 11. 10:40
 6/10 anonim ***** válasza:
Olajban megpirítok egy fej apróra reszelt vöröshagymát, rá a sóska, megsózom. Fedő alatt kis lángon megvárom, míg rotyog, néha megkeverem. Utána 1 pohár tejföllel behabarom, majd vízzel felengedem. A víz mennyisége attól függ, milyen sűrűre akarod készíteni. Addig elkészítem a krumplipürét, megfőzöm a tojást, az egész fél óra, és nagyon finom. Még sosem ettem cukrozott sóskát, nem is akarok.
2011. jan. 11. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi.
2011. jan. 11. 10:59
 8/10 anonim ***** válasza:

"a sóskát mindenféleképpen meg kell cukrozni.Egyébként szőrnyen savanyú,ehetetlen"


Ez nem igaz! A sóskák nem egyforma savanyúak de minek kell elvenni a savanyú ízt? És az végzetes tévedés hogy a cukor elveszi a savasságot. Inkább kikészíti a gyomrot a sav és a cukor együtt.

2011. jan. 11. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!


Az első vagyok.

A mennyiség a sóskapüré mennyiségétől függ. Ha fagyasztott pürébőé készíted, akkor annak a fele elég, ha 2-3 személyre készíted. Az kb 6-7 dl víz kell.

És egyáltalán nem vadsavanyú.

Amúgy meg ki írja elő, hogy mindenképpen kell bele cukor? Senki. Aki úgy szereti egye úgy, aki savanyúan, az meg ehetei így. Én szeretem, ha sóskaíze van a sóskafőzeléknek/máatásnak.


Üdv!

2011. jan. 11. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm
2011. jan. 12. 08:32

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!