Készíti valaki cukor nélkül a sóskát (főzelék)? Hogyan?
Szia!
Én. :) Sosem teszünk bele cukrot.
Felfőzöm a sóskapürét vízben, ízesítem sóval, borssal, vegatával. Majd világos rántást készítek, ezzel besűrítem, és a végén egy doboz tejföllel "lazítom".
Ennyi. Ja, feltétnek bundáskenyeret vagy főtt tojást adok hozzá.
Üdv!
Ja, látom, 1 doboz tejföl. Bocs.
Vízből mennyit? Mekkora adag lesz?
Nem haragszunk, de attól még nem fogjuk cukrozni.
Egyrészt nem vagyok híve annak, hogy mindent megcukrozzunk. A sóskának legyen sóskaíze, nem cukor.
Másrészt a nagyanyám is cukor nélkül készítette, istenien. De sajnos már rég meghalt, így nem tudom megkérdezni tőle. Neki köszönhetően viszont nem bírom megenni a cukrozott sóskát, hányingert kelt bennem. Ez van.
De mindenki úgy eszi, ahogy akarja, és ahogy szereti.
"a sóskát mindenféleképpen meg kell cukrozni.Egyébként szőrnyen savanyú,ehetetlen"
Ez nem igaz! A sóskák nem egyforma savanyúak de minek kell elvenni a savanyú ízt? És az végzetes tévedés hogy a cukor elveszi a savasságot. Inkább kikészíti a gyomrot a sav és a cukor együtt.
Szia!
Az első vagyok.
A mennyiség a sóskapüré mennyiségétől függ. Ha fagyasztott pürébőé készíted, akkor annak a fele elég, ha 2-3 személyre készíted. Az kb 6-7 dl víz kell.
És egyáltalán nem vadsavanyú.
Amúgy meg ki írja elő, hogy mindenképpen kell bele cukor? Senki. Aki úgy szereti egye úgy, aki savanyúan, az meg ehetei így. Én szeretem, ha sóskaíze van a sóskafőzeléknek/máatásnak.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!