Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töltött zsömlét hogy csináljátok?

Töltött zsömlét hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Nem az édes túróval töltöttre gondolok,hanem valami sütőbe sült sós változatra.Csak mivel töltsem be?
2011. jan. 10. 17:15
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

ez az, amikor szárnyallhat a fantáziád:) mindenféle drálthúsos, májas töltelékkel megtöltheted, ha levágod a tetejét, üreget csinálsz, esetleg a zsömle belét is beleteheted a töltelékbe.tetejére mehet sajt.

vagy kibéleled baconnal , ráütsz egy tojást és addig sütöd, míg a tojás tökörtojásszerűen megsül.

2011. jan. 10. 17:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A zsömle belét kiveszem. Összekeverem pörköltmaradékkal,tejföllel,fűszerezem. Betöltöm a zsömlékbe és a sütőbe teszem. Ha száraz nagyon a zsömle,akkor egy picit beáztatom tejbe. Ha már majdnem kész,akkor teszek a tetejére reszelt vagy lapkasajtot,és készre sütöm.
2011. jan. 10. 17:26
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

előző vagyok. én uram bocsá' még főtt, darált lecsókolbásszal is meg szoktam tölteni.a darált kolbászt

dinsztelt hagymán átforgatom, teszek bele egy kis tejfölt, mustárt, borsot, hogy ízletes pikáns legyen

és ezzel töltöm meg a zsömiket. tetejét jól megszórom reszelt sajttal. forró sütőban sütöm. jó kiadós olcsó vacsora.

2011. jan. 10. 17:29
 4/8 anonim ***** válasza:
72%

* első válaszoló voltam:)) de jó a második is.

szinte minden maradékot föl lehet így használni.

a kolbászos tölteléket kifúrt fél kiflikbe is szoktam,akkor a két végét mártom reszet sajtba.

ja és a fokhagyma is nagyon feldobja a tölteléket.

2011. jan. 10. 17:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nevetni fogsz, de én a következőt vacsiztam az előbb. Zsemlét ketté vágtam, megkentem vajjal, kis kolbászkarikát tettem rá, pár karika hagymát, és sajtot vágtam rá. Szendvics sütőben pirosra sütöttem, kis kecsöppel ettem. Nem töltött zsemle, de nagyon finom volt.
2011. jan. 10. 18:18
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok kiváló ötletet.Annyira igazatok van.Az én agyam teljesen szita volt,mikor megláttam a spájzba a 10 db zsömlét,amit 3 napja vettem.Zsemle morzsával tele vagyok,gondoltam csinálok valami konkrét kaját,de csak nem jött az ihlet.Nagyon sok jó tippet adtatok.Köszönöm.
2011. jan. 10. 19:27
 7/8 anonim ***** válasza:

szia! már írtam Neked tegnap, de most nem a töltött zsömlét akarom tovább fejtegetni, hanem csak tippet szeretnék adni.

nálunk is sokszor marad szikkadt zsemle. és felkozkázom és

zacskóban bereszem a fagyasztóba.

rengeteg lehetőség van az újrahasznosításának.

pl. én a töltöttcsirke, göngyölthús töltelékeét is ebből csinálom.

zsemlegombóc, vagy levesre pirított zsemlekocka.

ha fél zsömit szeletekre vágsz, máglyarakásnak is nagyon jól használható.

ha kiveszed a fagyóból, rövid idő múlva bármire használható.

üdv.

2011. jan. 11. 11:47
 8/8 A kérdező kommentje:
Legközelebb kipróbálom a fagyasztást is,de most szerencsére már a sütőbe sülnek szépen sorba.:)))
2011. jan. 11. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!