Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pulykacombot hogy kell megsütni?

Pulykacombot hogy kell megsütni?

Figyelt kérdés
Kaptam pulykacomb alsót,de még soha nem sütöttem.Előtte be kell pácolni vagy van valami trükk/ötlet amivel ízletessé tehetjük?
2009. jan. 29. 22:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Én megértelek. Még sosem főztem, nekem is "extrém sport" lenne a pulykacomb elkészítése ;))


Neten szerintem vannak finom receptek, ha jól emlékszem anyukám pácolja, vannak külön ilyen fűszerkeverékek. Aztán megsüti tepsiben, és krumplival vagy hasonlóval esszük...

2009. jan. 30. 01:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
Ha egészben sütöd meg ,akkor mindenképp pácold be legalább egy éjszakára mert belül nagyon ízetlen marad. Úgy csináld, hogy jó sok helyen jó mélyen szurkáld be. Én úgy szoktam, hogy sült csirke füszerkeveréket olajjal fokhagymával elkeverem, és bekenem a húst. Megpakolom még hagymakarikával letakarom és megy a hűtőbe. Másnap sütöm alfóliával letakarva.
2009. jan. 30. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

anyukám is úgy csinálja, hogy megszurkálja, de ő a szurkálások helyén fokhagymadarabkákat nyom bele, jó mélyre, hogy az egészet átitassa. aki nem szereti a fokhagymát, persze ne, de annyira azért nem érződik rajta, elfő, és csak kissé pikánsabbá teszi a hús ízét.

azt hiszem anyum nem pácolja, de ha mégis akkor azért erősebb lesz az íze.

De a külseje be van kenve egy kis vöröshagymakrémmel, egy kis pirosarannyal, meg valamilyen sült hús fűszerkeverékkel.


Mikor beteszi a sütőbe sok lével teszi, alufólia alá, hagyja főni a saját párájában, és mikor már puha a hús leveszi a fóliát, még süti kb 30 percet, míg ropogós lesz a héja.


Olyat is csináltunk már, hogy levesbe megfőztük a husit (ez nem biztos h pulyka volt, de sztem itt is meg lehet csinálni), és utána kivettük, hagytuk lecsöpögni, fűszerezés ízlés szerint, és mehet a sütőbe :D

sok sikert, remélem sikerül!!!

Anyu élete első kacsáját szúrta el először :D, azt mondta ez azért könnyebb :DDD

2009. jan. 30. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Én a nagymamámtól lestem el a technikáját, azóta csak nagy ritkán használom a sütőt husikkal kapcsolatban: egy jó nagy lábosba teszem az ízlés szerint befűszerezett combot/kat, (mama csak sózni szokta) és öntök alá kevés olajat és egy bögre vizet. Lángelosztót teszek a lábos alá, és lefedem. Így tulajdonképpen fől és sül is, porhanyós lesz, magába szívja a fűszereket, és miután a víz elpárolgott(hiába van rajta a fedő, eltűnik) gyönyörű pirosra sül a hús. Ha van elég hely a lábosban, mellépakolom a köretet is: gombát, répát, krumplit, egészben. Nagyon finom!!!!
2009. jan. 30. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat és az ötleteket:)
2009. jan. 31. 21:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!