Pulykacombot hogy kell megsütni?
Én megértelek. Még sosem főztem, nekem is "extrém sport" lenne a pulykacomb elkészítése ;))
Neten szerintem vannak finom receptek, ha jól emlékszem anyukám pácolja, vannak külön ilyen fűszerkeverékek. Aztán megsüti tepsiben, és krumplival vagy hasonlóval esszük...
anyukám is úgy csinálja, hogy megszurkálja, de ő a szurkálások helyén fokhagymadarabkákat nyom bele, jó mélyre, hogy az egészet átitassa. aki nem szereti a fokhagymát, persze ne, de annyira azért nem érződik rajta, elfő, és csak kissé pikánsabbá teszi a hús ízét.
azt hiszem anyum nem pácolja, de ha mégis akkor azért erősebb lesz az íze.
De a külseje be van kenve egy kis vöröshagymakrémmel, egy kis pirosarannyal, meg valamilyen sült hús fűszerkeverékkel.
Mikor beteszi a sütőbe sok lével teszi, alufólia alá, hagyja főni a saját párájában, és mikor már puha a hús leveszi a fóliát, még süti kb 30 percet, míg ropogós lesz a héja.
Olyat is csináltunk már, hogy levesbe megfőztük a husit (ez nem biztos h pulyka volt, de sztem itt is meg lehet csinálni), és utána kivettük, hagytuk lecsöpögni, fűszerezés ízlés szerint, és mehet a sütőbe :D
sok sikert, remélem sikerül!!!
Anyu élete első kacsáját szúrta el először :D, azt mondta ez azért könnyebb :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!